Sivut

torstai 23. elokuuta 2012

Kaalilaatikko

Ootteko koskaan tehnyt itse kaalikääryleitä? Minä olen ja hyviä olivat, tosin mies kommentoi näin: "ei nämä nyt ole yhtä hyviä kuin Edsevöön Nesteellä". Kyllä arvostin, kun olin niitä kääryleitä väkertänyt tuntitolkulla.

Sen koommin ei meillä ole itsetehtyjä kaalikääryleitä syöty. Edsevöön Nesteellä mies on käynyt herkkukääryleitä särpimässä kyllä, mutta siirryin kertaheitolla saman makumaailman helpompaan versioon: kaalilaatikkoon.


Alkuperäisen ohjeen löysin Maku-lehden netistä. Sitä mukaillen tein vähän isomman satsin, niin sain pakkaseen täytettä. Tarvitsen isomman pakkasen, sillä metsästäjä-keräilijä -alteregoni on päässyt irti.


Lihaisa kaalilaatikko

Noin kahdeksalle nälkäiselle


2 dl jotain riisiä

2 kpl sipulia
700 g jauhelihaa (taisi olla pelkkää nautaa)
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl meiramia

Puolikas iso keräkaali
2 rkl siirappia
8 dl lihalientä

Keitä riisi kypsäksi. Silppua sipulit ja heitä pannulle. Kuullottele. Laita sekaan jauhelihat ja paista kypsäksi. Mausta reilulla kädellä. Siirrä pois pannulta. Suikaloi kaali ja kypsennä sitä pannulla n. 10 min. Valuta lopuksi sekaan siirappia reippaalla kädellä. Sekoita kaalit, jauheliha ja riisi kypsennysastiassa ja laita mukaan lihaliemet. Anna kypsyä uunissa 200 asteessa tunnin verran. Nauti puolukkahillon kera. Slurps.

Mulla tuli tuon kuvassa näkyvän alumiinivuoan lisäksi Uunikokki-vuoallinen kaalilaatikkoa. Alumiinivuoka menee pakkaseen odottamaan huonompia aikoja ja toisen söimme hetimmiten. Kyllä tähän kokonainen kaalikin uppoaisi, mutta sitten tämä ei olis niin lihaisaa.

Nyt lähden toteuttamaan luolanais-vaistojani ja keräilemään mustikoita talven varalle. Pakkasessa on vielä muutaman purkin mentävä kolo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti