Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Keittiöremontti: ennen ja jälkeen

Vuosien suunnittelu paperilla huipentui tänä keväänä keittiöremontin valmistumiseen. Projekti aloitettiin, kun vauva oli kaksi viikkoa vanha. Vapusta juhannukseen syötiin mikroruokia. En suosittele kenellekään niitä. Siis mikroruokia. Keittiöremonttia suosittelen sitä kaipaaville. Kerran se kirpaisee!


 
Tuo kaappien päällä oleva tila keräsi mulla kippoja. Samoin kulmassa sijaitseva uunin takaosa oli tavarankeräyspaikka. Tässä keittiössä en oikein pitänyt mistään. Pisteenä i:n päälle räjäytin tässä taannoin innostuksissani kinuskipurkin vanhan keittiön kattoon. (älä jätä kondensoitua maitoa keittymään yksin!)


Remontti laajeni huomattavasti, kun päätettiin tehdä tilaan myös lattialämmitys maalämpöä hyödyntämään. Sehän tarkoitti lopulta sitä, että koko homma revittiin auki. Ikkunat on alkuperäiset, kaikki muut pinnat uusittiin. Lattialämmityksen myötä keittiön ja olohuoneen väliltä lähti tuo kotelo pois ja seinästä 40 cm.

Olkkarin puolelle haaveilen telkkaria. Meillä on siis telkkarihuone erikseen, mutta ruokaa laittaessa olisi kiva katsella jotain. Lisäksi tuolla tulee eniten tytön kanssa vietettyä aikaa.

En oo raaskinut laittaa tauluja neitseelliseen ihanaan seinääni. Enkä verhoja. Illat on pimenneet ja verhoja alkaa kohta tekemään mieli.

Uusi keittiöni on i-ha-na. Voisin tehdä vaikka jokaisesta ihanasta kodinkoneesta ylistyspostauksen, mutta lyhyesti virsi kaunis: olen hemmetin tyytyväinen!

5 kommenttia:

 1. Saanko kysyä, että mistä teidän keittiö tuli? Eli mitä mallistoa kaapit ovat ja hommasitteko pakettina valmiina vai itse suunnitellen ja kasaten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olihan tässä tää vastaa-nappikin! muistelinkin, että bloggerissa oli tämmönen hieno uusi ominaisuus.

   Poista
 2. Saat kysyä ja vastaankin :) Otettiin lopulta Carolina-keittiöiltä. Hinta oli OK ja kasaus tuli sieltä. Suunnittelin eka pohjaratkaisun itseasiassa yhden toisen firman kanssa ja menin muihin firmoihin sieltä saamani kuvan kanssa.

  Kyllä Ikeasta keittiön saisi kaikista edullisimmin, ja otetaan sieltä varmaan sitten kodinhoitohuoneen kaapit koottavaksi, kun siihen ryhdytään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carolina onkin ihan uusi tuttavuus. Tuo suunnitteluosuus on varmaan aina ihan hyvä käydä jonkun asiantuntijan kanssa läpi, mutta mikäänhän ei tosiaan estä kilpailuttamasta. Tosi kivannäköinen keittiö on! Hurja muutos edelliseen.

   Poista
  2. Se oli semmonen pieni firma, mutta hyvä palvelu oli meidän myyjällä. Nää keittiöfirmat koettaa kyllä pimittää kuvia suunnitelmista, että ei voi noin vain mennä kilpailuttamaan seuraavalle suunnitelmaa...

   Vieläkin hämmästelen, että kuinka iso toi huone onkaan entiseen verrattuna. Valkoinen väri tekee ihmeitä :)

   Poista