Sivut

tiistai 14. elokuuta 2012

Tilkkutäkki farkuista


Pinterestin selailu käy työstä ja sieltä löytyy aivan liikaa kivoja ideoita toteutettavaksi. Jenkeissä ilmeisesti tilkkutäkkien suosio on suurta ja löysinkin inspiraation tilkkutäkin tekoon amerikkalaisten (koti?)äitien tauluista. Pino rikkinäisiä farkkuja on odottanut kaapissa vuosikaudet jatkokäyttöä. Ei muutaku ompelukone laulamaan.

Ensin pitää tosin tuhota farkkuja. Leikkelin ronskisti n. 15 cm x 15 cm neliöitä. Yksistä farkuista näitä tuli noin 12 kpl. Ihan kivaa puuhaa pihalla :)

Sekoitin neliöt jotakuinkin haluamallani väriskaalalla, ettei täkissä olisi ihan vierekkäin samansävyistä. Täkkiin tulisi kuusi neliötä rinnan ja seitsemän pitkittäin.

Sitten sain ryhtyä ompelemaan. Ompelin neliöt ensin yhdeltä sivulta kiinni toisiinsa ja tein siis kuusi pitkää soiroa.

Huom! Ommellessa oikeat puolet vastakkain, niin ei käy näin. Kerran vain jouduin onneksi purkuhommiin.

Apulainen jaksoi seurata vierestä soirojen ompelun ajan.

Kahdesti loppui aluslanka. Puolaaminen kesken työn on viheliäistä hommaa. Tässä on menossa soirojen yhteenliittäminen.


Tämmöinen siitä tuli. Kamera tietenkin unohtui näiden kuvien ottamisen jälkeen ja tämän jälkeen tuhosin yhden vanhan sinisävyisen lakanan täkin alapuoleksi.

Meni ompelu vähän yötöiksi. Kiira nukahti tosin sopivasti ysiltä ja jatkoin täkin parissa vielä muutaman tunnin.


Tadaa! Ompelin sivuille vielä valkoiset paksut kanttinauhat (nekin vanhasta lakanasta) ja valmista tuli. Tämä on kuin paksu pussilakana, sillä jätin tuon alaosan auki niin saa tungettua sisään lisäpehmikettä.

Olen aika suurpiirteinen näissä ompeluhommissa ja kovin tarkkaan ei tätäkään teosta kannata tutkiskella. Kunhan tuo typy tuolta päikkäreiltä herää, niin taidetaan mennä pihalle köllimään uuden täkin päälle!

1 kommentti:

  1. Kiva peitto! Jos farkkuja vielä riittää toiseenkin peittoon, suosittelen googlaamaan "denim rag quilt", jossa toiselle puolelle jätetään saumanvarat esille ja pesukonekäynnin jälkeen ne ovat tosi pehmoiset.

    VastaaPoista