Sivut

torstai 23. elokuuta 2012

Vastasyntyneen vaatetus

Hei, olen Sanni ja en ennen ymmärtänyt vauvojen vaatetuksen päälle. En sano, ettäkö vieläkään sitä tajuaisin, mutta vähän löytyy tatsia normikelin pukeutumiseen. Raskausaikana en hamstraillut oikeastaan ollenkaan K:lle kamppeita, enkä myöskään löytänyt netistä kunnollista infoa vaatteista. Luotin jotenkin kummallisen paljon äitiyspakkauksen sisältöön ja oikeastaan mun ei edes tehnyt mieli ostaa lapselle mitään, kun en oikein tiennyt mitä ostaisin.

Oikeasti äitiyspakkauksen vaatteet on aika suuria ja vastasyntyneelle 50-56 cm kokoja löytyy vain ihan muutamat. Minikokoja ei kuitenkaan tarvittu kuin ihan muutama viikko ja koska lapsemme oli ihan normikokoinen, niin 50 cm vaatteita meillä ei tainnut olla yhtään. Kävin täydentämässä meidän vaatevalikoimaa vain muutamalla yökkärillä sekä fleece-haalareilla.

Haikein mielin viikkasin pestyt pienet vaatteet tuonne jemmaan. Tytön ensimmäiset viikot ja kuukaudet selvittiin suurinpiirtein tällaisella vaatearsenaalilla:


  • 12 bodyä
  • 6 housut
  • 3 potkuhousut (nämä äitiyspakkauksesta, en oikein tykännyt potkareista)
  • 2 puolipotkarit
  • 2 paitaa (nousivat korviin, ei siis lempivaate ollenkaan)
  • 5 yökkärit
  • 2 fleece-haalaria vilpoisempiin kevätkeleihin
Jostain syystä kirppareilta ei löydy läheskään yhtä paljoa kivoja housuja, kuin sieltä löytyy muutamalla kolikolla kivoja bodeja. Niitähän on sitten kertynyt isompia kokoja aika tavalla. Tässä taannoin ostin yhdellä kirpparikierroksella viisi raitabodyä. Bodyjä menee tosin pyykkiin housuja nopeammalla tahdilla, kun ollaan aloitettu soseruokailut.

Lahjaksi tyttö on myös saanut monta mekkoa ja niille on kovasti ollut kesän juhlissa käyttöä. Syksynkin juhliin (joita ei ole tiedossa) löytyy pukimet lahjatavaroista vielä. 

Vähän olen muista blogeista seurannut tätä välikausihaalarihässäkkää, mutta en halua vielä ymmärtää sen hienouden päälle. Äitiyspakkauksen haalarilla mennään niin pitkälle kuin mennään. 

Lapsi on nukkunut jo tunnin. Sehän tarkoittaa sitä, että myös mun pitäis nukkua, mutta taidan sen sijaan mennä vähän katsomaan telkkarista hömppää... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti