Sivut

perjantai 21. syyskuuta 2012

Teen itse mössöt lapselle - en tiedä miksi


 Oon tehnyt meidän pikku pallerolle itse kasvismössöjä. En tajua että miksi. Kertaakaan se ei oo menny niinku strömsöössä ja kaupastakin näitä saa, tosin riisijauholla suurustettuja. 

Tähän mennessä tyttö on saanut itsetehtyä porkkanaa ja bataattia. Tänään keitin erän parsakaalimössöä ja otin myös kuvia siitä, kuinka onnistunut prosessi se oli. Parsakaali on peräisin osaksi äitin kasvimaasta (ilmaista luomua!) ja osaksi kaupasta.


Edelliskerroista viisastuneena tein tämän mössöerän ENNEN kuin siivosin keittiön. Kokeilin innoissani tällekin erälle blenderissä mössäystä, mutta ylläripylläri - ei toiminut. 80-luvun perintö-Kenwood petti! Tätä ennen testasin Verkkokauppa.comista ostetun halpisblenderin. Älkää ostako tätä!

Tartuin siis sauvasekoittimeen. Sekin on 80-luvulta, mutta toimii. Seuraavaksi investoin semmoseen sauvasekoittimeen, josta saa tuon sekoitinosan irti ja pestyä fiksusti.

Tyttö on saanut kaupan soseita kans ja on siis noin kuukauden verran syönyt päivittäin jotakin kiinteää. Suurin osa on uponnut, mutta perunasta hän ei tykkää yhtään. Kaikki marjahässäkät, hedelmäjutut ja kasviskamat on sen sijaan uponneet kuin mössö lapseen.

Tässäpä lista huomioista seuraavaa mössöerää ajatellen:
- Blenderit ei toimi. Ei ainakaan mun omistamat. Ovat kaikki ihan hanurista!
- Ota talteen keitinvesi ja ohenna sillä mössöä
- Pilttipurkit on näppäriä pakastusta varten, mutta vievät pakastimesta vähän liikaa tilaa. Jääpalamuotti kokeilussa, mutta tuskin viitsin kikkailla sen kanssa. Varsinkaan kun en löytäny muutaku tommosen hienon ikeamuotin.
- Pilttipurkkeihin soseen saa jotakuinkin onnistuneesti pikkulusikalla annostellen. Noin neljä teelusikallista on optimaalinen annosmäärä.

Mua muuten vähän hävettää ja naurattaa nämä itsetehdyt mössöt ja kestovaippailut. En ikinä aatellut ryhtyväni tämmöseen! Kaikkea sitä keksii kun päikkärit pitenee!

Olin varma että lapsi herää tätä postausta tehdessä. Ei herännyt. Seuraavaksi keksin jotain muuta siivouksenvälttelypuuhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti