Sivut

torstai 6. syyskuuta 2012

Vinkit junamatkailuun sylivauvan kanssa

Onpas tässä mukamas ollut kaikenlaista. Käytiin tytön kanssa pääkaupungissa junalla ja kirjoittelin junamatkustuksesta pitkät pätkät tänne blogiin Androidin Blogger-sovelluksella. Kaikki tekstit kuitenkin hävis ja mua vähän ärsytti. 

Junamatkustus sylivauvan kanssa on kuitenkin paras vaihtoehto viiden tunnin automatkalle. Varsinkin kun mennään kahdestaan. Itseasiassa kärryihin kun saa niin näppärästi köytettyä omatkin reissutarvikkeet, niin kulkeminen oli jopa kevyempää mitä tavallisesti. Ei painanut käsilaukku olkapäätä, kun sen sai kivasti matkarattaiden työntelyosioon roikkumaan.


Parit neuvot vauvan tai vähän vanhemmankin kanssa matkustavalle:
- VR:n uusi lippusysteemi toi kaikessa sekavuudessa yhden hienon uudistuksen: tarjousliput. Sain meidän reissuliput puolet halvemmalla mitä normaalisti. Tsekkaa siis tarjoukset!
- VR:n puhelinpalveluun soittamalla tai sillä nettisysteemillä pystyy varaamaan istumapaikan lastenvaunuparkin edestä, eli vaunut sai ihan istumapaikan eteen. Itse testasin vain puhelinta tähän, mutta oon kyllä aikasemmin varannut junalipun tuolla uudella varausjärjestelmällä onnistuneesti netistä.
- Lastenvaunuparkkiin on muitakin tulijoita. Ilmeisen yleisesti vähän liikaakin.
- Tiettyihin kellonaikoihin junassa matkustaa erilaisia ihmisryhmiä, jotakuinkin näin: klo 7 businessnaisia- ja miehiä, klo 10 mummoja ja vaareja, klo 13 lapsiperheitä, pitkin iltapäivää sekalaista sakkia, klo 20-23 ravintolavaunussa viihtyviä. Lisäksi lähes aina matkaan mahtuu yksi junajuoppo. (Tämä yleistys perustuu täysin omiin kokemuksiin viimeisen 10 vuoden ajalta Pohjanmaan radan varrelta).
- Mulla oli mukana eväät ja juomista itelleni. Vaikka ravintolavaunu oli vieressä, niin en viitsiny lähteä ramboilemaan sinne typyn kanssa tai jättämään nukkuvaakaan lasta ventovieraiden katsottavaksi. 
- Jos kuitenkin olisi pitänyt jossain käydä, niin kantoreppu- tai liina on sylivauvalle turvalliset junaliikkumisvälineet. Terveisin nimim. "Läikytän liikkuvassa junassa kahvia aina".
- Kaikkien liikkuvien kulkuvälineiden vessat on ällöttäviä. Myös junien. VR on vähentänyt ällöttävyyttä liimailemalla vessaan muistaakseni majavatarroja. Ei vakuuttanut. 

Meillä meni edestakainen matka mennen tullen hyvin. Lapsi nukkui jonkin verran vaunuissa, ei kuitenkaan ylettömän paljoa. Fiksuna äitinä olin unohtanut lähes kaikki lelut pois matkasta. Ole sinä siis fiksumpi ja pakkaa matkaan kaikki riittävän vähän kanssamatkustajia ärsyttävät laitteet. Jyrkkä EI äänileluille!

Junat on kivoja!

2 kommenttia:

  1. Odotan jo uutta tekstiä. T.Laimi

    VastaaPoista
  2. Oot ihana ja mun eka kommentoija! Sait heti uutta tekstiä kahen päivän viiveellä :)

    Mössöillään!

    VastaaPoista