Sivut

lauantai 20. lokakuuta 2012

Avokadopasta

Jokunen aika sitten luin monesta blogista erilaisen pastareseptin. Avokadopasta kuulosti hauskalle ajatukselle. Asia jäi muhimaan ja avokadot kauppaan. Hesarin jutun innoittamana ostin parit alligaattorihedelmät kaupasta ja pistin pastaksi. Yritin ottaa kaikista työvaiheista kuvan ja sepä onkin hankalaa kun käsiä on vain yksi :) Ihailen ja luen suurella innolla Pioneer Womanin blogia, jossa kaikki työvaiheet on kuvattu tarkasti.

Tässä siis pastaperjantain tuotos nro 1!

Pasta kiehumaan. Mun uusi ihana induktioliesi saa veden kuumenemaan suorastaan sekunneissa <3 Pastaa oli rapeat 300 grammaa.

Suolaa lorahti kämmenelle ehkä reiluhkosti, mutta ei kuitenkaan ollut liian suolaista. Ja pastahan kuuluisi keittää reilusti suolatussa vedessä.

Pastan kiehuessa kylmän kastikkeen kimppuun. 

Kastiketarvikkeet luokkakuvassa. Valion pasta-juustoa, valkosipuli, lime, avokado (käytin kaksi), parmesaania, oliiviöljyä, chilimaustetta, basilikaa. Lisäksi loppumetreillä heitin soosiin vielä tomaatin, joka puuttuu ryhmäkuvasta.

Valkosipuli silpuksi.

 Käytän harvoin avokadoja ja en oikein osaa sanoa niiden kypsyydestä mitään. Nämä olivat raaempia, kuin yleensä käyttämäni, mutta kiinteämpiä, eli varmaan ihan OK. Siemenen oikeaoppinen irroitus on jäänyt mieleen jostain kokkiohjelmasta vuosien takaa.

 Avokadon kivi on kaunis möllykkä.

Jämät. Sisukset irtosivat kauniisti lusikalla kaapaisemalla.

Ikuisuuden jääkaapissa murjottanut lime pääsi vihdoin tositoimiin.

Ensikosketuksen otin avokadoon joskus yläasteella ja tein kotona avokado-tomaatti-sipuli-muna -salaattihässäkkää. Muistan vieläkin sen maun. Alkuperäisessä avokadopastareseptissä oli chiliä, jota mulla ei ollut, joten häivähdys punaista kastikkeeseen tuli tomaatista. 

Parmesaaniraastetta ja Valion pastajuustoa kehiin.

Reilu loraus oliiviöljyä teki koostumuksesta niljakkaamman.

Valmis kastike makaronille.

Pastan valutus. Unohdin ottaa keitinvettä talteen! 

Pasta takaisin kattilaan ja sekaan soossi. Kuumensin carbonara-pastan tapaan hetkisen, niin juusto varmasti suli. Tässä vaiheessa teki myös mieli laittaa sekaan muna, kuten carbonarassa laitetaan.

Valmista syötäväksi!

Olen heikkona pastaruokiin. Tomaattipastaa on kiireisen illan pelastus ollut jo pitkään ja Aglio e olio (tjsp) -kirja oli yhteen aikaan ohjenuorani. Nykyään koetan hillitä hiilihydraattihimoja ja koetan pitää kohtuuden niissäkin. Pastaa syödään meillä kyllä, mutta ei enää yhtä hillittömiä määriä mitä ennen.

Avokadopastaa teen varmaan jatkossakin. Kastikeainekset pilkkoutuivat pastan kiehuessa (ja nopeamminkin, mutta kuvaushommelit hidastivat) ja tykkään siitä, että ei tarvinut sotkea paistinpannua. Tehkää tätä, koska arjessa on kiva kokeilla jotain uutta!

Avokadopastan muunnos
300 g täysjyväpastaa
2 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1 tomaatti
1 limen mehu
kourallinen raastettua parmesaania
kourallinen Valion pastajuustoraastetta
reilu loraus oliiviöljyä
mausteita, suolaa ja pippuria maun mukaan

Keitä pasta. Pilko ja sekoita kastike. Ota talteen pastan keitinvettä, valuta pasta ja sekoita se kastikkeen kanssa. Nauti lapsen ylipitkien päikkärien aikana lehteä lukien. Katsele ulos ikkunoista (joissa ei ole vieläkään verhoja) ja nauti elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti