Sivut

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Buzz! Puurojen aloitus ja pilttipuurojen kokeilu

 Olen Buzzador ja pääsin testaamaan Piltin uusia puurojauheita. Kätevästi myös tytön puuronaloituskausi osui juurikin paketin saapumisen kanssa samoille ajoille. Aika hyvä kohderyhmä siis oltiin :)

Paketti sisälsi 12 Banaani-vadelma -puurojauhepussia kokeiluun ja paketillisen banaani-mangopuuroa kiitokseksi osallistumisesta. Sitä tyttö ei ookkaan vielä maistanut, kun on tarkoitettu 8 kk ikäisille.

Banaani-vadelmapuuro on tarkoitettu 5 kk ikäisille ja maku tulee banaanista ja kuivatuista vadelmista. Banaani ja vadelma maistuivat puurossa ihan selvästi ja niitä olikin yhteensä 10% jauheesta. Mun mielestä ihan kiitettävä määrä pussipuuroksi. Pilttipuuroihin on lisätty vitamiineja ja kivennäisaineita ja lisäksi ne on sokeroimattomia. Mä ite tykkäsin tästä puurosta tosi paljon ja upposi tytölle tosi hyvin! 

En oo löytänyt vielä kaupasta näitä 5 kk sopivia banaani-vadelmapuuroa eikä päärynä-mustikkapuuroa. Meidän lähikaupassa oli vasta tavallista Piltti kaurapuuroa, jota laatikollisen ostin. Puurot ei siis ole tämmösissä annospusseissa, vaan laatikoissa, josta saa lapata jauhetta lapselle tarpeellisen määrän. 


 Se näytti sahajauholle ja vähän tuoksuikin sille, mutta valmiin puuron maku oli hyvä.

 Pussin ohjeissa oli, että desi vettä ja tuo koko pussillinen jauhetta. Siitä tuli kuitenkin mun mielestä liian tönkköä puuroa, joten meidän Pilttipuuroreseptistä muotoutui kokeilun aikana tämmönen:

Meidän Pilttipuuroresepti
3/4 dl vettä (vähän alta desimitallinen siis)
4 tl puurojauhetta
3 tl omatekoista sokeroimatonta omppusosetta
Vettä lämmitetään mikrossa 30 sekuntia, sekaan puurojauheet niin että koostumus on puuromainen, mutta vielä sopivan löysähkö. Sekaan jäähdykkeeksi ja mauksi omppusosetta.

Herkkua oli! Toivottavasti päästään kokeilemaan jotain muutakin jatkossa! Mun mielestä on aivan järjetöntä ostaa puuroja semmosissa tetroissa (tosin reissukäytössä supernäppäriä semmoset), kun nämä puurot tekee paljon pienemmällä rahalla ja maustaa pystyy itetehdyillä marja- ja hedelmäsoseilla.

Kun nämä pussipuurot loppuivat, niin aattelin kokeilla tehdä ite ihan tavallista kaurapuuroa tytölle. Tällä viikolla sitä sitten syötiinkin, mutta tuntui siltä, että iltaiset mahavaivat johtuivat puurosta. Illalla huonosti muutenkin nukahtuva tyttönen itkeskeli esimerkiksi tuossa perjantai-iltana puolilleöin ennenkuin uni lopullisesti tuli. Eli tavallisen kaurapuuron syöminen lopetettiin, vaikka hiutaleet oli jauhettukin jauheeksi. Löysin nyt kuitenkin kaupasta tuota Piltin kaurapuuroa, jota voisin kokeilla ja toivoa parasta. Mieluiten keittelisin itelleni ja tytölle kuitenkin aamupuurot ihan tavallisista kaurahiutaleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti