Sivut

lauantai 20. lokakuuta 2012

Puoli vuotta täynnä

 

Olen ollut äiti yli puoli vuotta. Lapsi syntyi yli 180 päivää sitten. Synnärikäynti on kaunis muisto, jota akkaporukassa tullaan tulevaisuudessa kertaamaan kuin armeijajuttuja konsanaan. Pienestä kääröstä on kehittynyt jo ihan ihmisen näköinen tyyppi, jolla on omaa tahtoa ihan yhden äitiharjoittelijan tarpeiksi.

Eilen typsy sai ekoja maissinaksumaistiaisia. Lisäks on saanut leikkiä porkkana- ja kurkkuviipaleiden kanssa. Himoitsin tietenkin stokketripptrappia meillekin syöttötuoliksi, mutta kun ei löytynyt käytettyä valkoista lähiseudulta, ja tarvetta alkoi olla, niin bongasin tuon Emman tripptrapp-kopion meille kirppikseltä. Se on väärän värinen, mutta kirppishintaisen vääränvärisen kopiotuolin raaskin ennemmin maalata valkoiseksi kuin aidon väärän värisen Stokken. Koska kuitenki siinä vähän hutiloi :)

Leipasin piirakan huvikseni puolivuotisjuhlan kunniaksi, eikä maltettu odottaa kahviseuraa miehen kanssa, vaan juhlistettiin lasta perjantai-iltana perheen kesken. 

Tyttö sai vadelmia sotkettavaksi. Toi piirakka oli muuten hyvä, nopea ja helppo. Ohje täältä. Laitoin vadelmien lisäksi mustikkaa ja jätin kuorrutehässäkän pois. Lisäks pikkasen kärtsäsin sitä uunissa.

Meidän elämämme valo on tähän mennessä oppinut seuraavanlaisia jännittäviä taitoja:
- Kääntymään. Ei suostu olemaan selällään. Vaikeuttaa vähän vaippa- ja pukemishommia.
- Pyörimään 360 astetta myötäpäivään. Ja vastapäivään. Ja kaapin alle.
- Nukahtamaan helposti vaunuihin
- Laittamaan asioita suuhun
- Nauramaan ääneen. Erityisesti lentokonehommat on mieluisia.
- Tunnistamaan isänsä ja äitinsä

Siinäpä ne tärkeimmät. Maailma on muuttunut. Ja se on hyvä se. Nautin koko ajan enemmän kotonaolosta ja ajatus töistä ahdistaa. Onks mun pakko? Ei ole, koska yhteiskunta tarjoaa toisenkin mahdollisuuden. Hoitovapaa, eli vapaaehtoinen köyhyys, täältä tullaan!

Seuraavaksi aion opettaa tuolle tytölle nukkumishommia jotakuinkin määrätietoisesti. Siellä se määrätietoisesti huutelikin tässä välissä jo kolmesti. Määrätietoisesti vaiensin sen silittelemällä ja lopulta maidolla. Katotaan kauanko kestää.

Ai niin! Salamatkustajan blogissa oli aikoja sitten hyvä idea lapsen lahjaksi. Meillä on jo jemmassa kihla- ja häävuosilta viintä, joten lapsen syntymävuodeltakin täytyy hyvä pullo hankkia.

1 kommentti: