Sivut

torstai 25. lokakuuta 2012

Säästin, otin itse puolivuotiskuvat


Viritin olohuoneeseen kotistudion puolivuotiskuvausta varten. Nyt tiedän, mitä tarvitaan kun seuraavan kerran sen viritän. Helppo homma oli ja ihan ok kuvat sain. Näytin niille eka Lightroomia ja sitten vielä Photaria, niin tuli vielä sopivampia.


Lapsi oli nakkena mummonsa (tai fammunsa, sillä on vielä identiteettikriisi) kutoman vauvapeiton päällä. Taljahan olis se klassinen alusta, mutta sitä meillä ei ollut. Vaikka en itse peittoa tehnytkään, niin tän kutominen oli superhelppoa. Langassa oli valmiiksi pompulat ja sitten vaan edestakaisin. 

Meidän typsyllä on poimutettu haba.
Tässä ilmaiset vinkit TSI-vauvakuville (ja muistilista itselle - tee näin seuraavan kerran!)
- Valkoinen alusta, valkoinen seinä.
- Mielellään järkkäri lisäsalamalla (mulla on tämmönen) ja valkoista kattoa/seinää salaman heijastamista varten (en ruvennu rakenteleen mitään heijastushommeleita)
- Lisäsalamalle useammat varapatterit ladattuna. On aikamoinen patterisyöppö!
- Viihdykettä, mielellään myös toinen ihminen. Hankala koittaa saada lapsi nauramaan ja samalla tähtäillä sitä kameralla. Kamera ei naurata.
- Huoneen kaikki mahdolliset valot päälle ja jos kotoa löytyy hyvät pöytälamput, niin nekin siihen. Mulla oli vain korkea jalkalamppu, joka ei sitä valoa niin lattianrajaan olis tuonut.
- Salamasta loppui siis patterit ekojen otosten jälkeen ja kameran omalla salamalla otetut kuvat oli odotetusti huonoimmat. Session ainoat naurukuvat osui tietenkin siihen hetkeen. Ilman salamaa tahtoo väkisin tärähtää tai lapsi liikahtaa.
- Lightroom ja/tai Photoshop on ystäviä, joiden kanssa voi sitten viettää yömyöhällä aikaa kun lapsi ja mies on nukkumassa. 

Taas on siis otettu lisää kuvia, joita en ikinäkoskaan saa kehyksiin laitetuksi. Mutta onnistui tosiaan ihmeen hyvin. Kanavoin ehkä pipoinnostukseni valokuvahommiin nyt seuraavaksi.

Laimirakas! Studio on avoinna J:lle!

4 kommenttia:

 1. Haa! Otamma kuvat Jiin syntymäjuhlan tienoilla. Vaikka Tapsana. =D

  Laimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivasti siinä puoli vuotta tuleekin jätkälle täyteen kun täällä ootte :)

   Poista
 2. Tuossa syntyy kyllä selkeä säästö kun ottaa nuo kuvat itse. Tänä päivänä kuitenkin semmoista tekniikkaa jo tarjolla, että saa laadukasta jälkeä itsekkin tuotettua. Kiitoksia hyvistä vinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luotan kunnon kuvaajaan monissa tilanteissa, mutta uskon jonkin verran myös omiin taitoihin. Hankalinta kotikonstein on saada silmiin semmosta eläväistä kiiltoa, mutta siihen voi kokeilla erilaisia lamppuvirityksiä. Unohdin muuten vinkeistä tärkeimmän: on laskeuduttava ottamaan kuvat lapsen silmien tasolta.

   Poista