Sivut

maanantai 12. marraskuuta 2012

"Eikö teillä muuta tekemistä ole, kuin vauvan tuominen ravintolaan?"

Ei kerennyt kulua kuin vuorokausi siitä, kun jaoin FB:ssä linkin Riku Rantalan mainioon kolumniin kun törmäsin naama edeltä suvaitsemattomuuteen ja lapsivihaan.

Ykköset yllä.
Juhlistettiin anopin pyöreitä vuosia Lappajärvellä Kivitipun kylpylässä viikonloppuna. Paikka oli jotakuinkin täynnä eläkeläisiä ja ruokailun taustamusiikkina oli livekaraokekisat. Vähän kovaäänisempää siis, kuin ruokaravintolassa normaalisti ja oli turha kuvitella että tyttö olisi ottanut unia siellä. Pöytävaraus oli meille klo 19 ja heti alkuun syötin tytölle peruna-porkkanamössön. Tyttö viihtyi loistavasti ihmisiä katsellen ja porkkanasiivuja jäystäen syöttötuolissa alkuruoan ja pääruoan ajan. Ennen jälkkäriä haettiin vähän jaksamisvauhtia sylistä, mutta hyvin viihtyi siihen asti että mä sain jälkkärin syötyä. Siinä kohtaa naapuripöydän rouva ilmeisesti sai tarpeekseen, nousi paikaltaan ja ilmoitti meille: "Eikö teillä ole muuta tekemistä, kuin vauvan tuominen ravintolaan?" ja lähti helmat viuhuen muualle. Mulla meni tilanne epäuskoisuudessa ohi enkä kerennyt naiselle sanoa mitään. Eikä pöytäseurueesta kukaan muukaan.

Lähdin siitä pian tytön kanssa huoneeseen nukutuspuuhiin ja mun ilta oli ohi. Jos siellä ei olisi ollut musiikkia, niin olisin hyvinkin laittanut lapsen vaunuihin unille ja istunut vielä hetken pöydässä, mutta kyllä tuo kommentti latisti tunnelmaa kaikin puolin.

Näillä leveyksillä naisten ja lasten paikka tuntuu olevan iltaisin kotona. Ulkomaille kun menee, niin lapsiperheet viettävät hyvinkin myöhään iltaa ravintolassa ruoan parissa. Mä haluan opettaa lapseni ravintolaruokailuihin kunhan se tuosta vielä vähän kasvaa, ja toistaiseksi tytön kanssa ulkona syömiset ovat sujuneet ilman itkemisiä ja muitten ruokailijoiden häiritsemistä. Olisi hienoa, että taaperonkin kanssa voisi mennä ravintolaan ja sillekin saisi jonkinlaisen annoksen. Eikä tarvitsisi syödä huoltsikoilla mättöä. Eikä tarvitsisi pelätä, että joku havukka naapuripöydästä närkästyy lapsen läsnäolosta, jos se ei selkeästi häiritse.

Mä olen ite ollut tosi negatiivinen lapsiruokailijoita kohtaan. Vuoden sisällä ajatusmaailma on kuitenkin muuttunut, mutta en ole koskaan tietenkään sanonut ruokailevalle perheelle tuolla tavalla rumasti. Se on epäkohteliasta, kuten Rantala kolumnissaankin kirjoittaa. Mekin koetettiin suvaita sitä karaoketaustahälyä parhaamme mukaan.

Ruoka oli muuten varsin maittavaa. Alkuruokana graavilohta, saaristolaisleipää ja salaattia, pääruokana suussasulavaa nautaa ja ylikypsää possua kermaperunoilla ja kasviksilla sekä jälkkäriksi suurehko pala suklaakakkua (siis normikokoinen - ravintolajälkkäriksi vaan suhteellisen iso).

Muuten fasiliteetit ovat vähän rempan tarpeessa. Meidän huoneet oli vanhalla puolella ja hyvin pienet (tai meillä oli normaalia enemmän täytettä huoneessa - lastenvaunut ja pinnasänky). Kylpyläpuolta en kutsuisi kutsuisi kylpyläksi: 17 m pitkä uima-allas ja lastenallas, joissa oli aivan jääkylmää vettä. Lisäksi poreallas ilman poreita, mutta ilmeisesti vähän lämpimämmällä vedellä. Yksi sauna. Hyvin tylsä kylpylä, mutta eläkeläisten suosiossa. Ei lapsiperheiden :)

Niin ja se mielensäpahoittanut rouva oli tullut vielä loppuillasta takaisin paikalleen. Ei ollut kaikki inkkarit sillä kanootissa sanomisiensa perusteella. Ehkä oli myös muutama konjamiini liikaa alla. Näin mies ainakin mulle kertoi ja haluan uskoa niin.

2 kommenttia:

 1. Tämä on melko yleistä ja valitettavaa. Usein kun menemme ravintolaan syömään yritämme päästä leikkipaikan läheisyyteen tai valitsemme ravintolan, jossa on nopea palvelu ja tuo leikkipaikka. Usein silti saamme murhaavia katseita. Miksi aikuisten pitää ylipäätään täyttää paikat leikkipaikan vierestä, jos muuallakin on tilaa? Myönnän meidän kullanmurut eivät ole käyttäytymisen suhteen ehkä parasta A-luokkaa, mutta miten ne muuten oppivat jos ei anneta mahdollisuutta. Tsemppiä teillekin jatkossa ravintolaruokailuun! Me ainakin aiomme jatkossakin aiheuttaa pahennusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän kasvattaa semmosen piittaamattomuuspanssarin tulevaisuuden ravintolaruokailuihin, että kestän silmienpyörittelyt. Tommosille ääneenlausutuille kommenteille vaan pitäis osata sanoa jotain hienoa takasin :P

   Ruokailut on opettelutilanteita kaikille, myös monelle aikuiselle :)

   Poista