Sivut

perjantai 30. marraskuuta 2012

Plumps! Vauvatkin ui!


Huomenna on toiseksi viimeinen vauvauinti. Uiminen oli ainoa harrastus, johon ehdottomasti halusin typyn kanssa lähteä. Koko syksy ollaankin kuljettu joka lauantaiaamu Kokkolassa uimassa. Hyvin on mennyt, kun vähän suunnittelee lähtöä ja lapsi kerkeää ottaa pienet unet autossa ennen uintia. Mies on ollut kerran altaassa, kun itse olin flunssainen ja viime kerralla mukana oli tuta.


Eniten tyttöä kiinnostaa altaassa lelut ja sukeltamiset menee sitten siinä ohella. Altaan reunoilla on ihania ankkoja, joita tuo lupsuttelis vaikka koko uimareissun ajan. Altaassa ollaan 25 minuuttia ja aika menee yleensä hujauksessa. Ollaan saatu jo pidempään sukellella ihan omaan tahtiin ja ohjaajat käy ehkä kerran kysymässä, että halutaanko kokeilla jotain uutta. Tottahan me (eli minä) halutaan! :)


Sukelluksen jälkeen lapsen ilme on tämmöinen :D
Kokkolan uimahalli on fasiliteeteiltään aivan mainio ja tuo terapia-allas sijainniltaan loistava valokuvauksellista vauvauintia ajatellen, sillä ikkunan ja altaan välissä on altaan tasalle laskeutuva katselualue ja varsinkin uintien alkaessa syksyllä osui aamuaurinko juuri siihen ikkunaan hyvin saaden kuvat onnistumaan erityisen hyvin. Lisäksi uimahallista löytyy terapia-altaan lisäksi matka-allas, poreamme, lastenallas, joku superhyppyallas ja liukumäki. Perhepukuhuoneet on helpottaneet miehen kanssa yhdessä uimaan menemistä kun pääsee samaan pukkariin. Bonuksena vielä ainakin naistenpuolelta löytyvä bumbo-tuoli, joka helpottaa lapsen kanssa kaksin uimaan tulevien suihkuhommia. Pieni asia, mutta suuri apu!

Vauvauinti on tullut Suomeen sopivasti 80-luvulla ja mua on uitettu silloin ensimmäisten joukossa, sillä asuttiin silloin Seinäjoella ja iskä on käynyt mun kanssa uimassa. Enpä tiedä onko noilla varhaisilla sukelluskokemuksilla oikein ollut merkitystä, mutta uimisesta oon tykännyt aina.

En tiedä vielä, että jatkettaisiinko vauvauinnista perheuintiin, sillä sitäkin Kokkolassa nimittäin on tarjolla. Toisaalta aamuiset uintimatkat on aika rankkoja ja keksin paljon muutakin tekemistä lauantai- ja sunnuntaiaamuille. Varmaankin ainakin talvella voitaisiin muutaman kerran käydä pulahtamassa tuossa Vetelin omassa uimahallissa, kun matka siihen on mitätön. Tavallaan kuitenkin kaipaan semmoista ohjattuja liikuntahetkiä myös vauvan kanssa peuhaamiseen ja olis muuten mukava ehtiä itsekin ilman vauvaa ohjattuun liikuntaan :P

Suosittelen kuitenkin erittäin lämpimästi Kokkolan Vesiveijaria lapsiperheille! Perheen uintikerran hintakin on kylpylöihin verrattuna edukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti