Sivut

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tosikotiäiti - viikon ruokalista

Tiedättekö, kun menee lihatiskille ja miettii, että "mitähän sitä tekisi jauhelihasta tällä viikolla"? Mä tiedän ja olen kyllästynyt jauhelihaan. Tai sen ostamiseen. Haaveilin, että kokeilisin tehdä ruokalistan koko viikolle ja sattumalta Valion sivuilla kikkaillessani löysin sieltä aivan juurikin mulle suunnitellun toiminnon.

Ensin valitaan ruokalistaan viikon safkat. Pohjaksi Valio tarjoaa omaa ehdotustaan, mutta muuttelin sitä vähän. Muutama ruoka taisi kuitenkin jäädä ehdotuksesta jäljelle. Reseptit pitää valita Valion reseptiarkistosta, josta on ennenkin löytynyt helposti toteutettavia ja uusia juttuja. 

Kun reseptit on valittu, klikataan tuolta "lisää kauppalistaan"-painiketta ja ainekset ryhmittyvät listaan. Listalta voi tässä vaiheessa poistaa tai yliviivata aineksia, joita kaapista jo löytyy. Sen sijaan tässä ei voi lisätä listaan ylimääräisiä juttuja tai kommentteja. 

Tämä toiminto oli hieno: kauppalistan sai lähetettyä tekstarina kännykkään. Ilmaiseksi. Tekstarissa oli linkki, joka vei listaan. Hirveen kätevästi saa lähetettyä siis vaikkapa puolisolle viikonlopun safkojen ruokalistan, mutta parannusehdotuksena tosiaan olis hyvä jos saisi lisättyä omia kommentteja tuohon ostoslistaan, että vois miehelle tarkentaa juttuja ja muistuttaa ostamaan myös vessapaperia ja kissanruokaa.

Kävelin lähikaupan läpi siis kännykkä kädessä. Tuntuipa tehokkaalle ja suunnitelmalliselle. Ostoskärryihin tarvis tosin kännykänpidikkeen.

En aio tehdä noita ruokia ihan tuossa järjestyksessä, mitä ruokalistaan merkkasin, mutta kaikkiin löytyy tarvikkeet kaapista. 

Oon muuten luonut tunnukset Valion palveluun joskus arviolta vuonna 2004, kun omaan kämppään miehen kanssa muutimme. Silloin sieltä lähetettiin kalenteri rekisteröityneille jäsenille vuoden lopussa. Arvostin ja jäi mieleen se. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti