Sivut

maanantai 10. joulukuuta 2012

Aura-päärynäpiiraatOlen lehtien suurkuluttaja ja niin on myös mieheni. Tähän talouteen tulee ruokalehtiä, tekniikka- kuorma-auto- ja moottorikelkkalehtiä, lapsilehtiä ja kokoelma erilaisia partiolehtiä. Lähes kaikki säästetään. Yleensä bongaan ruokalehdistä yhden reseptin, ostan tarvikkeet ja toteutus venyy vaan. Tänään tekaisin oman versioni joulukuisen Glorian Ruoka&Viini -lehden Stilton-päärynäpiiraista. Alkuperäistä reseptiä en  valitettavasti löytänyt netistä.


Koska olin päärynät ostanut jo aikaa sitten, olivat ne melko muhevia jo. Syötäviksi pehmeitä. Suosittelen kuitenkin semmoisia kovia päärynöitä tähän leivonnaiseen. Ja punaviiniä tahi glögiä. Ohjeen mukaan olisi pitänyt myös tehdä rahka-voitaikina, mutta itse käytin torttutaikinaa. Lisäksi ohjeen mukaan olisi pitänyt laittaa rouhittua pekaanipähkinää myös, mutta ne unohtui kauppaan. Onneksi makea chilikastike ei unohtunut, sillä se oli loistavaa tässä!


Aura-päärynäpiiraatPaketillinen torttutaikinaa
3 päärynää
Puoli pussia Aura-murua
n. 1/2 dl makeaa chilikastiketta

Puolita taikinalevyt ja sivele ne makealla chilikastikkeella. Pullasuti on hyvä apuväline. Ripottele aurajuustoa levyille ja asettele päälle muutama päärynäsiivu. Uunissa 225 astetta ja reipas 10 min.

Glorian Ruoka&Viini on mielestäni erinomainen ruokalehti. Sen avulla voi leikkiä tietävänsä enemmänkin ruokatrendeistä ja pyrkiä viinitietäjäksi. Kuvat on ihanan rosoisia ja aukeamat taitettu niitä hienosti hyväksikäyttäen. Aivan arkiruokareseptejä tuossa ei ole, mutta en minä niitä kaipaakaan, kun niitä on netti muutenkin pullollaan.

Lehdellä on muuten joulutarjous. 5 kk 26e ja kylkiäiseksi Fiskarsin paperisakset. Mulle tulee jo lehti, mutta ottaisin noi sakset :)


Postaus sisältää mainoslinkkejä ja hyödyn muutaman euron jos tilaatte sen kautta. Menkää ja tilatkaa koko suvulle siis ennen kuin lehdet verolle joutuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti