Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

Meidän kodin joulu

 

 Sain tämän päivän aikana puunattua meidän kodin joulukuntoon ja siivosinkin nautinnollisella hartaudella keskeyttämättä tuntikaupalla, kun mies ja lapsi olivat pois jaloista. Kuvailin sitten työ tehtyäni koristeluja. Teippikuusi vilahtikin jo edellisessä postauksessa, mutta tässä vähän paremmalla kameralla. Teippasin vapaalla kädellä sähköteipillä kuusen ääriviivat nurkkaan, ja tarkoitus oli se koristella, mutta ei ole vielä koristeita kuusi saanut ylleen. Sohva on Ikean Ektorp ja alunperin hankin sen takkahuoneeseen ikäänkuin täytteeksi, mutta remontin jälkeen sohvat vaihtuivat päikseen. Tykkään valkoisen sohvan valoisuudesta, mutta aika näyttää kuinka valkeana sohva säilyy kun vauvasta tulee taapero. Sohvatyynyt on H&M Homesta viime vuonna hankittuja ja viltin olen saanut töissä lahjaksi yhteistyökumppanilta.


 Tämän vuoden Blossa sopii olkkarin värimaailmaan kuin sarvet porolle. Sopiikohan se yhtä hyvin myös aattona alkumaljaksi? Tuikkukynttilöihin värkkäsin teippiä ympärille, koska olen hip ja cool.


Olkkarin senkin päälle tuotiin ikäänkuin kokeeksi makuuhuoneen telkkari, josta on tarkoituksena aattona katsella kuvia. Olen kaivannut taustaääniä mulle ja typylle kun päivän aikana tuolla puuhaillaan ja jää laadukkaat päiväsarjat kokonaan näkemättä, kun telkkarin luo pitää aina mennä. Heti tuli kotoisampi olo, kun pisti television päälle. Sellainen on siis tuohon tilaan ostettava, sillä en minä turhaan tv-lupaa maksa; niitä vastaanottimia pitää talossa olla vähintään kolme. Äitini toi tänäaamuna meille tuon söpösti reppanan huonekuusen. Oikein säälittää, kun kasvi on niin tuommoinen raukan oloinen. Kirkkaanvihreä Eero Aarnion Puppy ei nyt sovi tähän jouluteemaan alkuunkaan, ja oon vähän harmitellut kun en ostanut valkoista Puppyä, mutta alunperin ajattelinkin tämän tytön huoneeseen väripilkuksi.


Senkin päällä on myös joulupallovalohässäkkä. Tästä tämä kaikki taisi alkaa.


Ikkunoissa Airamin isot joulutähdet. Tähtien mukana tuli pistorasiaan liitettävä lamppu, mutta me ei suuressa viisaudessamme asennettu remontin yhteydessä pistorasioita ikkunoiden päälle. Tyhmyyttä, sanon nyt. Ostin näihin valoiksi paristoilla toimivat ledinauhat ja teippasin paristorasian tuohon ikkunan päälle.


Jo toista viikkoa sitten ostettu amaryllis pitää meitä vieläkin jännityksessä. Ei taida puhjeta tuo kukka jouluksi.


Partiolaisten joulukalenterin sain pitkästä aikaa ostaa ovelta ovelle kulkeneilta innokkailta myyjiltä. Kuten tavallista, luukut jäi avaamatta kunnes eräs meillä vieraillut poika näytti meille mallia.


Eteisessä vaihdettiin vähän perintölipaston paikkaa ja keräsin sinne meille tulleet joulukortit. Kodinhoitohuoneen ja vessan ovissa lukee muuten "hissikonehuone" ja "toimisto".

Semmoiselta näytti meidän joulutunnelma. Huomispäivän aikana keskityn lähinnä keittiön sotkemiseen ja teen safkat aatoksi, mutta aion ehtiä myös lenkille päivällä, olkoot kuinka kylmä tahansa.

3 kommenttia:

 1. Onpas teillä somaa ja ihanan jouluinen fiilis =)
  Hassun hauskaa Joulua koko poppoolle! Ollaan sitten alkuvuodesta yhteydessä kaffittelun tiimoilta!
  Terkuin Minna ja typykät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä olet löytänyt nuo paristoilla toimivat joulutähdet?

   Poista
 2. Mistä olet löytänyt nuo paristoilla toimivat joulutähdet? Meillä on sama ongelma, ei ole pistorasiaa ikkunan lähellä :/

  VastaaPoista