Sivut

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Parasta juuri nyt: luonnonjäät


Kun on riittävästi pakkasta, eikä sada lunta, niin tuloksena on aivan mahtavat luonnonjäät. Edellisen kerran pääsin tällaisille jäille kävelemään muutama vuosi sitten ja nytkin oltiin pari päivää myöhässä, kun oli hitusen tullut lunta jään päälle. 


Sunnuntaiulkoiltiin tummenevassa illassa Räyringinjärvellä. Mies luisteli ja mun oli tarkoitus ottaa tyttö joko kantoon tai vauvapulkkaan, mutta lapsi nukahti onneksi autoon matkalla. Siksi onneksi, että keli oli kylmempi mitä ajateltiin ja en tiiä mitä lapselle olisi ulkoilmassa tapahtunut. Jäätyisi ehkä? No, typy otti kuitenkin hyvät päikkärit topattuna autossa kun me paleltiin pihalla. 


Ei pilkkimies reikäänsä valitse? Teräsjäätä oli rannassa noin 10 senttiä. 


Keräsin mukaan vähän kaislaa, ajatuksena kokeilla tehdä himmeli. Mummo on joskus opettanut semmoisen tekemään, mutta parempi ehkä kaivella kuvallisia ohjeita lisäksi. Sotkuista muistan sen puuhan ainakin olleen.Tästä risukasasta tulee vielä juhannuskokko.

Pitäis teettää kuvia tauluksi. Haluaisin ison luontokuvan seinälle, mielellään itseotetun mutta en tiiä haluanko katsella pitkään iteottamaani kuvaa, kun kritisoin kuitenkin vaan virheitä kaikille. Tiedättekö kun joku kehuu, että "onpa hyvä kuva!", niin meitsi vastaa, että "joonotoi on nyttommonen horisonttikierossa, valotus päin helvettiä ja taitaa olla vähän tärähtänykki".

Kipaisin nopeasti kaupassa kotimatkalla ja hedelmäosastolla oli hassu setä, joka kommentoi mulle hankalia hedelmäpusseja näin: "On se kyllä kun pussitkin rikkoontuu värkätessä. Mitä jos olisin seksihommissa tässä ollut ja olis näin rikkoutunut? Eipä sillä tosin tässä iässä oo niin väliä."
Nauratti. Koko kauppareissun ajan. Sanoin sille takaisin vain fiksusti, että "semmosta se on".

2 kommenttia:

  1. Onko Räyskänjärvi jo jäässä?! Ja haluan myös tietää missä kaupassa ja kenen toimesta sain hyvät naurut?! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin jäässä, että vois ajella siellä vaikka autolla! Kauppa oli S-market ja mies tuntematon (!?!!)

      Poista