Sivut

lauantai 29. joulukuuta 2012

Televisiohuoneen viihde

Maalasin seinään aikanaan puun.

 Meillä on nyt ollut tapetilla telkkarihommat, ja vauvan kanssa elämiseen ei näytä sopivan nykyiset viihdytinratkaisut. Olen tainnut monesti sivulauseessa viitata tähän meidän telkkarihuoneeseen, joten tässäpä vähän kuvia ja selostusta samalla Soneran Viihdepaketista. Tässä talossa on autotallin tilalle rakennettu huone, jota edelliset asukkaat on pitäneet toimistona ja sekalaisena romuhuoneena. Me tehtiin huoneesta olkkari tai telkkarihuone, jonne mahdutaan molemmat makoilemaan sohvalle.

Sohva on aikanaan ostettu Iskusta, verhot Vallilan mallistosta ja tuo "kangastaulu" on Marimekon Lato-kangasta ruuvattuna valmiina huoneessa olleen muistitaulun päälle. 

Ollaan nyt viimeisen puolen vuoden aikana innostuttu kokeilemaan erilaisia TV-palveluratkaisuja. Pitkän aikaa meillä oli Canal Digitalin satelliittikanavapaketti, mutta en pitkään aikaan löytänyt sieltä mitään katsottavaa. Aikanaan taivaskanavat olivat darrapäivien pelastus, sillä jos ei muuta voinut päivän aikana tehdä, niin ainakin pystyi katsomaan loputtomasti History Channelilta keskiaikaisten tarinoiden uudelleenfilmatisointeja, "How stuff is made"-dokkareita kanavilta, joiden nimiä en enää edes muista sekä välillä vuorokaudenpituisia uutisia BBC:ltä tai CNN:ltä.

Ne oli hienoja päiviä ne.

Sohvan kaikki palaset saa irti ja siten järjestystä vähän muuteltua.

Syksyllä annettiin kenkää Canalille, tai nykyiselle C Morelle, kun se jäi suorastaan käyttämättä darrapäivien puutteessa. Tartuttiin sen sijaan Soneran Viihdepaketin tarjoukseen ikäänkuin laajakaistan kylkiäisenä. Paketti sisältää Koti TV:n, tallennustilaa verkkoon, videovuokrauspalvelun ja erityisesti entistä nopeamman laajakaistan. Ja halvemmalla hinnalla, kun sitoutuu kahdeksi vuodeksi. Ja mehän sitouduimme, sillä ei meille saa muunlaista nettiä, kuin Soneran. Eikä asiaan taida tulla muutoksia, ellei siirrytä kuituyhteyteen, mutta toistaiseksi telkkarikuvakin siirtyy jouhevasti laajakaistalla.

Tämä näkymä ei ole lempparini. Tason saisi laittaa vaihtoon ja televisioruudussa Soneraviihteen ohjelmakarttanäkymä, joka ei ole myöskään toimiva.
Etätallennuksen nettinäkymä on sen sijaan selkeä ja tämän kautta yleensä laitankin tallentumaan haluamani sarjat.
Parhaat asiat Sonera Viihdepaketissa:
- Hinta. Näillä leveyksillä nopeimman tarjolla olevan (24 Mt) yhteyden kaveriksi lisäpalveluja laajakaistan hinnalla 39.90€/kk.
- Etätallennus. Voin koneelta, kännykästä tai tabilta laittaa kohta alkavan ohjelman tallennukseen.
- Videovuokraamo, jossa myös uutuudet. Ei tarvi enää ajella Kaustiselle ärrälle lauantai-iltana ja kinastella hyllyn välissä leffavalinnasta. Ja ne uutuudet on tietenkin joku jo vuokrannut. 10 ilmaista leffavuokraa.
- Muut ohjelmapalvelut. Esimerkiksi HBO:n sarjat ja leffat on helposti saatavilla, mutta lisämaksusta.

Videovuokraamo on kattava ja uutuudet tulevat riittävän nopeasti.

Parannettavaa Soneralle:
- Ohjelmakartta. Jos haluaa selata seuraavaan viikkoon ohjelmia, niin se on inhaa. Tietokoneelta ohjelmakartan selaaminen tosin on inhimillisempää.
- Rajoitukset tallennuksessa. Tallennukset poistuvat automaattisesti 90 päivän kuluttua. Minä ainakin haluaisin säilöä sinne kaiken, enkä halua mitään poistuvan. Lisäksi Soneralta puuttuu ominaisuus nimeltä "jatkuva tallennus", joka nauhottaisi muutamalla klikkauksella vaikkapa kaikki Top Chef-nimiset ohjelmat. Elisa Viihteestä tämä jatkuva tallennus löytyy, samoin aikarajaton tallennustila.
- Ei pysty jakamaan kahdelle telkkarille. Ainakaan helposti.
- Etätallennus ei onnistu, jos ohjelma on jo alkanut.

Yhyy. Kaisa ja puoli valtakuntaa -laatuviihdesarja pysyy tallennettuna enää vain neljä päivää!
Kohtalainen palvelu siis ja kyllä meidän insinööriperhe keksii jonkin keinon saada tämä näkymään myös tulevalla oikean olohuoneemme supertelkkarilla. Senkin telkkarin valinnasta pitää kirjoitella postaus, mutta eipä nyt lähdetä rönsyilemään liiaksi :)

//Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti