Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2013

Arkihan on hieno asia!

Huomaa puurotahrat pöydällä. Nuorelle armolle ei maistunut aamusärvin.

Tämän viikon mahtioivallus on ollut arki. Hienoa, että se on. Mahtavaa, että aamuisin herätään, keittiöön ei sytytetä aamupalalle kynttilöitä, ylimääräiset krumeluurikoristukset on siivottu pois ja voi alkaa miettimään tulevia (pintaremontteja). 

Televisiota voi kuvata pitkällä valoitusajalla, mutta sitten tapahtuu ylivalotus. Kuvassa kuitenkin maikkarin aamutelevisio, joka pyörii aamuisin taustalla.
Arjen ja juhlan erot korostuvat tässä kotihengailussa. Arkena voi käydä kaupassa ja siivota, mutta juhlaa varten pitää siivota ja tehdä safkaa niin, että silloin ei tarvitse tehdä mitään. Aatonaatosta välipäiviin en tainnut tehdä lainkaan ruokaa, vaan lämmitettiin vanhoja. Enkä siivonnut, vaan sulloin lelut koppaan ja himmensin valoja. Toimii! Pieni sisäinen naisasianainen huutelee, että ei se ole lapsen hoitajan asia välttämättä siivota. Mieskin voi. No voivoi, varmasti voi, mutta kun haluan ja ko. hommat on mahdollisia tehdä tässä sisällä lapsen ollessa hereillä. En mä jaksa vain pyöriskellä lapsen kanssa lattialla FB:tä selaillen tabista (olen kyllä tehnyt sitäkin), vaan on tehtävä jotakin.

Pysyn maakunnan asioissa kartalla, kun iskä tilasi joululahjaksi Keskipohjanmaan. Vuosikausiin en aamuisin ole lehteä lukenut ja nyt taas. Se tuntuu luksukselle!
Tällä viikolta joulutauolta on palanneet jumpat ja muskari. Lisäksi kirjasto ja uimahalli on normaalisti auki. Kalenteriin tulee mukavasti täytettä säännöllisistä menoista. Syyskauden lauantaiset uimareissut Kokkolaan vauvauinnin merkeissä on nyt taaksejäänyt harrastus ja suuri pyrkimys olisi päästä lähtemään tuohon viereiseen Vetelin uimahalliin lapsen kanssa pari kertaa kuussa, niin pysyy sukellustaidot hanskassa. 

Ja juuri kun on tajunnut, että nyt on arki, niin tulee viikonloppu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti