Sivut

torstai 31. tammikuuta 2013

Banaani-juustokakku


Leipasin eilisille Me&I-kutsuilleni tarjottavaksi banaani-juustokakun. Luonnollisesti unohdin kuvata kaakun kokonaisena, mutta ehkä tajuatte jutun jujun, vaikka kuvan kakusta puuttuu neljäsosa. Juju on rasva ja sokeri.

Lisättäköön epilogiin vielä ajatus kakusta. Teki mieli nimittäin laittaa kakkuun banaania, joten googlailin ja löysin Nigella Lawsonin sivuilta reseptin. Olin kyllä ajatellut tehdä hyydytetyn juustokakun, mutta koska resepti käski paistamaan, niin paistoin. Miksikä näitä paistettuja juustokakkuja oikein suomeksi kutsuisi? Mikä on juustokakun ja juustokakun ero? Paistettu juustokakku on ainakin siitä helppo, että ei tarvi erillisessä astiassa vispailla kermoja, valkuaisia, liivatteita yms. Mieli teki myös lisätä tämän kakun tarjoiluun kinuskia, joka sopikin siihen mielestäni kuin nenä päähän.

Tässä kuitenkin resepti siten, miten minä sen tein.

Paistettu banaani-juustokakku

Pohja
Reipas puoli paketillista digestive-keksejä (n. 300 grammaa)
100 grammaa voita

Täyte
4 banaania
1/2 sitruunan mehu
3 munaa
1 prk maitorahkaa
400 grammaa tuorejuustoa
1,5 dl sokeria

Päällys
2 banaania
1/2 sitruunan mehu
3 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Murskaa keksit minigrip-pussissa kaulimella hakaten (vähänniinku note to self: tää on paras tekniikka). Sulata joukkoon voi, sekoita ja asettele murske irtopohjavuokaan. Paista keksipohjaa uunissa 180 asteessa 10 min. Alenna uunin lämpötila sen jälkeen 140 asteeseen.
Muussaa banaanit ja purista muussiin sitruunamehua, etteivät tummu. Sekoita banaanimuussi, munat, maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Kaaviloi täyte uunissa käyneen keksipohjan päälle ja paista kakkua tunnin verran. Laita uuni pois päältä ja anna kakun olla vielä jälkilämmöillä tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin seuraavaa päivää odottamaan.
Valmista kinuski keittämällä kermaa ja sokeria riittävän kauan. Halusin koostumuksesta riittävän tönkön, joten kinuski poreili varmaan 15-20 minuuttia keskilämmöllä. Viipaloi banaanit ja purista niiden päälle sitruunaa. Sijoita banaaniviipaleet taiteellisesti kakun päälle ja lusikoi kaveriksi jäähtynyttä kinuskia. Laita kakku jääkaappiin vieraita odottamaan.

Itseasiassa en tiedä mitä lisäarvoa kakkuun tuli tuon keksipohjan paistamisella, mutta tein niin kun käskettiin. Itseasiassa kakku muistutti vähän banoffeeta, joka on taivaallisinta white-trash-ruokaa ikinä. Tähän olisi tietenkin voinut käyttää purkissa keitettyä kondensoitua maitoa, mutta en vaarantanut uutta keittiötäni sillä tällä kertaa.

Lopuksi vielä lähikuvaa kinuskista:


Nam! Hyvästi dieetti!

2 kommenttia:

  1. Oli ilmeisesti hyvää? Kinuskilla ei saa kovin herkullisen näköistä kuvaa, ja näyttää melko epäilyttävältä siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maussa ollut tosiaan mitään vikaa, vaikka ulkonäkö on vähän pelottava :) Jos olisin tehnyt kinuskin edellisenä päivänä, niin olisin ollut varmaankin riittävän jäykkää ja olis voinut laittaa sen banaanien alle.

      Poista