Sivut

lauantai 12. tammikuuta 2013

DIY: Tuunaa Livbox (tai palanen silkkipaperia)


Livboxin mukana tulee suurehko palanen pirteän vihreää silkkipaperia, jota pyörittelin käsissäni jo joulukuun boksin tullessa, mutta tuolloin paperi meni roskiin. Nyt tuunasin siitä kirkkaalle hyasinttivaasille päällysteen. Paperi oli passeli juuri tuolle vaasille, joka on Ikean Bladet. Samaa kokoa on Iittalan Kartio-maljakosta se pienempi, arvelisin.


Pakettia avatessa pitää varovaisesti irrottaa pientä tarraa. Itse sain aikaan reiän, mutta sepä ei tässä tuunauksessa haittaa, kun reiän saa piiloon paperipussukan sisälle.


Ryttäsin sileän paperin kunnolla ruttuun. Reilusti vaan!


Alun paperi on tässä taitettu kaksinkerroin. Lisäksi pohjaan on tehty pieni taitos ja teipattu se kiinni, samoin sivureunaan. Lyhyt sivu on pohja, pitempi sivureuna. Tämä on siis pussin nurja puoli.


Supervarovaisen kääntöprosessin jälkeen tuloksena on valmis pussi. Pohjan ja erityisesti kulmien suoristamisen kanssa ei oo niin justiinsa ja parempi ehkä jättää miten jäivätkään. Tai muuten saa paikkailla reikiä enemmänkin.


Kas näin! Yläreunaa taitoin reilummasti, sillä oli vähän suuri. Saattaa tämä siis mennä tämmöisenään myös Iittalan isomman Kartio-maljakon päälle, kun pituutta on reilusti ylimääräistä.

Että semmonen DIY! Kokeile myös sanomalehdellä, paperikassilla tai vaikkapa firman strategialuonnoksilla. Oikein alkoi DIY-suoni sykkiä ja keksin samantien myös toisen Livboxiin liittyvän pienen tuunauksen, jota pitää vähän testailla ennenkuin voin sitä esitellä :) Ja ottaa kamera kaveriksi! Näitten välivaiheiden kuvaaminen tahtoo niin kovasti unohtua!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kätevää, kun askartelupaskartelumatsku tulee (lähes) kotiinkannettuna :)

   Poista
 2. Heh hauska! Meinasin säästää oman boxinin papaerin ja laatikon rkaterlua yms varen, mutta pari viikkoa lipaston päällä pyörittään lähtivät ne kierrätykssen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipaston päällä pyöritellyistä askartelumatskuista ei yleensä tuu mitään :) Keksin tosiaan tuolle laatikollekin jatkojalostusta, mutta kohta se on viikonlopun pyörinyt siellä lipaston koristeena, ilman lopullista toteutusta. Sille käy varmaan samalla tavalla, kuin muillekin hamstraamilleni laatikoille: mies kärrää ne roskiin.

   Kiitos, ihana Minttu, kommentistasi! Blogisi on yksi lemppareistani ja eka äitiysblogi, johon hurahdin :)

   Poista