Sivut

tiistai 15. tammikuuta 2013

Kokkolan kirppikset, lyhyt oppimäärä


Käytiin tänään pyörähtämässä K:n kanssa Kokkolassa kirppiksillä. Tarkoituksena oli lähteä aamupäivästä, mutta tyttäreni halusi nukkua kolmen tunnin päikkärit. En ole ennen viime kesää kirppiksiä kierrellyt, mutta tämä on yksi äitiyden tuomia maailmankuvan laajennuksia. Kokkolan kirppikset on ihan kohtuullisia, itsepalvelukirppiksiä löytyy kaksi ja lahjoituskirppiksiä aivan liian monta. Kaikki taitavat löytyä Kirpputorihaun Kokkolan sivuilta, mutta tässäpä oma arvioni kaupungin kirpuista. Tai niistä, missä olen joskus käynyt.

Kokkolan Kirpputorimarket

Itsepalvelukirppis. Kutsutaan myös Kallentorin kirppikseksi. Suurin ja paras kirppis Kokkolassa, lisäksi täältä tekee usein merkkivaatelöytöjä. Kallentori on paikkana siitä näppärä, että auton saa ilmaiseen parkkihalliin sulamaan ja hissillä pääsee suoraan kirppikselle. Lainarattaitakin löytyy muutama oven pielestä.

Ykköskirppis

Itsepalvelukirppis. Samalla parkkeerauksella voi kipaista myös Ykköskirppiksellä, tosin lainarattaat on jätettävä Kallentorille :) Ovista kulkeminen vaunujen kanssa on tosin hankalaa, enkä muista löytyykö sieltä lainarattaita. Ihan ok itsepalvelukirppa.

Kirpputori Pietarin katulasten hyväksi

Lahjoituskirppis. Näitä löytyy Kokkolasta kirppishaun perusteella kaksi, mutta itse olen vieraillut vain kaupungilla sijaitsevassa. Tämä on myös kävelymatkan päässä Kallentorilta ja Ykköskirppikseltä. Tavaraa on paljon ja ne on siististi esillä. Tilat ahtaat ja hinnat pienet. Kirjavalikoima melko köykäinen.

Fida

Normifida. Tätä ei löydy kirppishausta, mutta löytyy Pitkänsillankadun varrelta, läheltä Ykköskirppistä. Ahdas ja hankala vaunujen kanssa.

Seuraaviin tarvitset auton tai ei-niin-kolisevat-matkarattaat. Tai pyörän. Tai kunnon kengät. Siis eivät ole vieressä ja julkinen liikenne ei pahemmin Kokkolassa toimi.

Agatha Kirpputori & Divari

Tämä ei ole lahjoituskirppis, mutta ei tämä ole myöskään itsepalvelukirppis. Tämä on ainakin ensimmäinen kirppis, jolla oon ikinä koskaan käynyt. Oli ehkä kesä 1998 ja mukana oli Jenni. Ostettiin Reginoita ja Sinäminöjä. Ai että, mitä teinejä. Agatha on tainnut muuttaa ainakin kolmesti, mutta nyt se sijaitsee kaupungin laidalla Gigantin vieressä. Paljon kirjoja ja lasikamaa.

Lähetyskirpputori

Lahjoituskirppis. Sijaitsee vanhassa puutalossa, jonne vie pitkähköt portaat. Kerran olen käynyt ja silloin siellä oli paljon tilaa, mutta nykytilasta en tiedä.

SPR Kirppis

Lahjoituskirppis, mutta tilat on isot ja parkkipaikka hyvä. Sijaitsee kasitien solmukohdan välittömässä läheisyydessä, eli automatkalla voi poiketa. Vaatteet värikoodattu ja muutenkin tavara on esimerkillisesti lajiteltua. Erillinen parvi, jossa sisustusosasto ja jossa en käynyt. Kirjoja on kivasti, klassikoita kans, mutta Tuija Lehtisen tuotantoa ei juuri nyt myynnissä (kts. kuva).

Todistin muuten taas itselleni, että illalla kuuden aikaan juotu kahvi vie multa yöunet :)

1 kommentti:

  1. Mä en muista tuollaista tapahtumaa ollenkaan! Harmillista vaan että legendaarinen Regina on lopetettu. Muuta onneksi kirppiksiltä varmaan löytyy pinkka Naisen Unelmia. Hyi, en kyllä ostaisi niitä, ties kuka äijä on lukenu niitä!

    VastaaPoista