Sivut

torstai 3. tammikuuta 2013

Onko joulukukilla toista elämää?Arvaatte varmaan, mitä Google ehdottaa, kun otsikkoa koettaa sinne tarjota. Joka tapauksessa mietin tässä, että mitähän tekisin noille vehkoille, joita olen sekä ostanut että lahjaksi saanut tänä jouluna. Aikaisempina vuosina saamani kauniit joulukukat on kuihtunut ja jatkaneet siitä sujuvasti biojätteisiin. Tänä vuonna ajattelin vähän ryhdistäytyä ja säilyttää kuvan kaverukset hengissä. Suurin pelko ja ongelma on tuo reppanan näköinen huonekuusi.


Pari viikkoa ennen aattoa ostin nupullaan olevan amarylliksen ja kukka suvaitsi ruveta avautumaan joulupäivänä. Tätä saisi varmaan vähän kastella. Se on hirrrveen hankala toimenpide mulle. Pitäisi myös lukaista läpi Hyötykasviyhdistyksen ohjeet tämän hoitoon, mutta kiinnostaa tosi vähän, kun noita kohtia on niin monta.


Hyasinteistä katkaisin kuivuneet kukat ja laitoin sipuleille vettä. Ovat nyt kasvattaneet sinne juurta. Oon vähän ihmeissäni näitten kanssa, että millehän sitä ryhtyis. Kaikkialla kerrotaan uudelleenkukitettavista amarylliksistä, mutta hyasintti, tuo haisuli, on jäänyt huomiotta. Eikö tämäkin nyt kastelulla ja valolla jatkais elämäänsä?


Tämä reppana huonekuusi on lempparini! Kuusi-parka herättää minussa piilevän hortonomin, tai googlettavan sellaisen ja opin internetistä, että huonekuusi oli säätyläistalojen viherkasvi 1800-1900 -luvuilla. Taloissa oli isot ikkunat ja viileät huoneet, eli sopiva ilmasto kuuselle. Meillä on lattialämmitys ja verhoin suljetut ikkunat.


Sattuiskohan teillä lukijoilla olevan jotain hyviä joulukukkaniksejä? Miten nämä ei esimerkiksi kuole?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti