Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

En osaa lakata kynsiäni!


Mitä ei osata, niin sitä pitää harjoitteleman. Oliko se 10 000 tuntia harjoittelua, joka tekee mestarin? En osaa kynsijuttuja harrastella. Haluaisin, mutta en osaa. Kansalaisopistolle vinkiksi: kurssi aiheesta "Tee itse manikyyrisi".


Mulla on ajoittain ollut tarve panostaa kynsiin. Silloin tilaan parit kivat uudet lakat ja parina iltana istun työntelemässä kynsinauhoja taaksepäin leikkibambutikulla. Jossain Sinäminässä varmaan aikoinaan suositeltiin kynsinauhojen työntelyvälineeksi "pumpuliin käärittyä bambutikkua". Semmosia aina nykyäänkin etsin, mutta koskaan en ole nähnyt. Sitten kyllästyn ja kun kahden viikon päästä jaksan puhdistaa lakanrippeet kynsistä, niin en vilkaise kynsivälineistöön taas hetkeen. Maailman ärsyttävintä myös on, että kynsilakka turmeltuu kun pitää tehdä jotain tärkeää kesken kuivumisen. Vauvahan taitaa myös haistaa kynsilakan, eli herää heti kun kaikki sormet on lakattu.

Eli siis jos ette ymmärtäneet hienovaraista kappaleenpituista selitystäni, niin ainoa, mitä kynsilleni olen tehnyt K:n syntymän jälkeen, on niiden pureminen.

Livboxin mukana on tullut parikin kivaa lakkaa ja ystävänpäivän jälkihuuruissa keräsin kaikki jotakuinkin samansävyiset lakat kasaan ja laitoin kaikkia kerralla. Aloitin tosin luottotuotteellani, Opin Envy-kynsienkovettajalla.


O.P.I. Nail Envy Nail Strengthener: Sokokselta 28.80€
Hävyttömän kallista kynsiasiaksi, mutta toimii. Eikä ollut kuivunut pulloon, vaikka edellisestä käyttökerrasta oli vuosi. Kuvan ja linkin Nail Envy on kiiltävää, mutta edellinen oli mattainen ja siitä tykkäsin enemmän. Toimii myös ilman lakkaa ja kuivuu nopeasti.


Oikean käden lakat peukalosta pikkusormeen: Essie Lovie Dovie / Livbox, Colour Club Electro Candy / Head2ToeBeauty, Dermosil nude pink / Dermosil, Mavala Hong Kong / Sokos, H&M Pink me up / H&M.


Vasuri pikkusormesta peukaloon: China glaze Papaya punch / Head2ToeBeauty, Wet n wild Frosted Fuschia / jostakin alelaarista, H&M Dark hot red / H&M, Isadora Sultan Palace / Livboz, China glaze Ruby deer / Head2ToeBeauty.

Ostopaikoista sen verran, että Head2ToeBeauty on jenkeissä ja tilasin sieltä juurikin tullirajaan sopivan määrän. Hinnat oli reilusti Suomen hintoja halvemmat, mutta rahtia rapsahtikin sitten 17 dollaria. Valikoimaa sen sijaan oli paremmin mitä Suomessa vieläkään kosmetiikkapuolella, mutta Head2Toen sivut on edelleenkin aika ysäriä! Lisäksi tulliraja on tainnut laskea jenkeistä tilattaessa siihen 22 euroon, eli lähes kaiken saa kulumaan rahtiin tuolta. Toivottavasti China Glazet tulee joskus Suomeen muutenkin!


Äkkiseltään valitsen suosikikseni Essien, koska lakka on hyvää, pullo kaunis ja väri herkullinen. Hinta-laatusuhteeltaan parhaimmat olivat China glaze (n. 3 dollaria pullo) ja H&M:n lakat, jotka oli ehkä 3e/3 kpl tai jotain. Halpoja kuitenkin, mutta tosi peittäviä ja jämäkän tuntuisia. Ala-arvoiseksi luokittelen valitettavasti Dermosilin lakan, vaikka siitä niin kovasti haluaisin pitää merkin vuoksi. Rasvat yms. on Dermosilillä hyvälaatuisia, mutta kynsilakat näköjään eivät.

Mun kynsilakkakokoelma sisältää muuten myös viisi valkoista lakkaa sekä ruskean ja harmaan kirjavia sävyjä myös kiitettävästi. Miksi, kysyn vaan!

2 kommenttia:

 1. Sitä tikkua kutsutaan appelsiinipuutikuksi ja China Glaze saa Suomesta, mulla on sitä pullo tai kaks!

  T. Laimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miksi just appelsiinipuun tikku. miksei koivupuinen? tai banaanipuinen? Kasvaako banaanit puissa? Miksen muistanut ostaa banaaneja kaupasta?

   Miksei China Glazea myy mikään nettikauppa sitten? onko se kielletty?

   Kysymysikä on koko ikä.

   Poista