Sivut

tiistai 5. helmikuuta 2013

Haaste: Yhdentoista asian juttu

Kuvituskuvana arkistojen kätköistä ötökkärakkautta sipulinkukassa. 

Oon kovasti halunnut tehdä tämän haasteen, jossa pitää ittestään kertoa paljon asioita. Mut haastoi Jonna, jolla on tyttöblogi. Hirrrveen kiva juttu! Tätä haastetta olen värkännyt ehtiessäni varmaan jo viikon verran ja täytyy sanoa, että olipa urakka.


Ohjeet:
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Näin alkuun 11 juttua minusta.

1. Syksyllä tuli täyteen 10 vuotta yhteiseloa mieheni kanssa. Se aloitti seurustelemaan teinitytön kanssa ja nyt on naimisissa lapsensa äidin kanssa.
2. Rainbow-tuotteiden paketit on mielestäni melkein kaikki rumia. Pirkat on nättejä. Kun ostan jotain - ihan sama mitä, niin vaakakupissa painaa tuotteen ulkonäkö ja hinta. Maksanko 50 senttiä lisää, että saan kauniin jauhopaketin? Kyllä! Ostanko (pahaa) Rainbow-kahvia siksi, että paketti on yllättävän kaunis ja maksaa 1.99e / paketti? Kyllä! Niin siis kahvipaketit Rainbowlla on nättejä.
3. Mulle tulee huono omatunto kun katson telkkaria pidempään. Oikeastaan tulee kaikesta pitkään tehdystä asiasta huono omatunto.
4. Säästän pahvilaatikot, varsinkin hyvät sellaiset. Täytän ne roinalla ja pari kertaa vuodessa tulee hirveä viha sitä krääsää kohtaan ja käyn kaikki laatikot läpi, heitän jotain menemään, lajittelen roinan uudestaan ja sitten en enää muista että mitä oli missäkin.
5. Kun olen päätöksen tehnyt, niin en halua tinkiä siinä. Vituttaa, jos joudun tinkimään. Parempi tinkiä suunnitteluvaiheessa, niin ei vituta niin paljoa.
6. Olen huono nukahtamaan, hyvä nukkumaan. Iltaisin en saa unta, jos jokin asia vaivaa ja pyörittelen sitä vaan mielessä. Jos mikään ei vaivaa, niin on kuitenkin pakko lukea jotakin. Ennen äitiyslomalle jäämistä unettomia öitä oli usein ja iltanukahtamiseen auttoi vain kunnon urheilut iltaisin. Parasta kesäöisin on kuitenkin jonkin hömppäkirjan lukeminen aamuyöhön saakka!
7. En enää mieti jatkuvasti matkustamista tai selaile vapaa-ajalla lentojen hintoja.
8. Tykkään ajatusleikistä: "Jos mulla olis kahvila/ravintola, niin siellä tarjottaisiin...". Ja toistaiseksi se on todellakin ajatusleikki, kun kokemusta ravintola-alalta ei ole.
9. En juo maitoa, koska en pidä siitä yhtään. Jouduin tässä taannoin juomaan lasillisen ja se oli kamaluutta. Nyt tulee muuten mieleen se Valion mainos, jossa huonohampainen mies sanoo baarin edessä, että "en oo koskaan juonu maitoo, enkä juo!". En vaan oo koskaan pitänyt maidon mausta ja ala-asteella todettu laktoosivamma vapautti mut pakotetusta maitolasillisesta kouluruokailussa. Yritän syödä rahkaa, raejuustoa, jogurttia ja juustoja senkin edestä.
10. Parturissa käyminen on tylsää. En siis ole käynyt taas vuoteen. Hieronnassa kävin joskus ja se oli tylsyyden lisäksi kivuliasta ja kamalaa. Kynnet voisin laittaa ja ripsienpidennykset, mutta en kuitenkaan jaksa niitä huollattaa, niin ennemmin oon ilman. Mun kauneudenhoito on saunassa käymistä.
11. Olen liian kriittinen ja oon miettinyt tätä viimeistä kohtaa jo aivan liian kauan. Tämän pitäis olla täydellisen hauska, mun persoonan kiteyttävä ja ajatuksia herättävä kohta. Asetan joskus riman vähän liian korkealle ja sitten alitan sen. Kas, nytkin.

Vastaukset Jonnan kysymyksiin

1. Totuus vai tehtävä, ja miksi?
Varmaankin totuus, koska puhumalla pääsee helpommalla, eikä tarvi esimerkiksi juosta alasti talon ympäri.

2. Kerro 5 asiaa mitkä jääkaapistasi löytyvät aina
Homeinen parmesaani, puolukkahilloa, karvaa kasvavia porkkanoita, viime vuonna vanhaksi menneitä hapanmaitotuotteita (rahkaa, raejuustoa ja kermaa) sekä mummon tekemä mustaherukkamehupullo vuodelta 2009, koska en raaski kaataa sitä menemään, sillä se oli mummon viimeisiä mehutuotoksia.

3. Mikä on ihaninta itsessäsi? Saa kehua oikein olan takaa!
Nyt on hankala kysymys! Jos kehun itseäni, niin sivulauseessa täytyy sitten vähätellä ja naureskella. Että oon tosi hyvä kaikessa, MUTTA oon myös lapsellisen mustasukkainen, enkä kestä pettymyksiä. Nyt oikeasti yritän kertoa, ilman vähättelyä ja sivulauseita, että mikä minussa on ihaninta. Siten, miten minä sen näen.

Olen hauskaa seuraa. Hauskinta, jos mukana on kuoharipullo, mutta osaan viihdyttää kun haluan.

4. Kerrro joku ihana lapsuuden muisto.
Kaikista ihaninta lapsuudessa oli reissut mummolaan. Eikä meidän mummola ollut missään satojen kilometrien päässä, vain ihan 10 minuuttia autossa. Mummolassa käytiin usein lauantaisin ja mummo tarjos ihania sämpylöitä.

5. Onko suklaa karkkia vai pelkästään suklaata?
Hyvä kysymys. Mitäpä itse siihen vastaisit? (näin kysyi amk-opettajani aina, kun siltä kysyi hankalan kysymyksen)
Suklaahan on ihraa ja sokeria ja edustaa kaikkia niitä arvoja, joita tähän aikaan vuodesta vieroksun. Jos on karkkilakossa, niin se ei tarkoita että sais syödä suklaata. Jos tekee mieli karkkia, niin se voi tarkoittaa myös suklaata. Tekispä mieli!

6. Mitkä asiat ottavat helposti päähän?
Helposti ärsyttää kaikki, mutta ne on semmoisia ohimeneviä ohimonvihlaisuja yleensä. Lapsen myötä oon yllättynyt siitä, kuinka paljon voi ärsyyntyä herätyksestä yöllä, mutta toisaalta taas siitä, että kuinka pitkään niitä jaksaa. Ja aamulla kaikki on taas hyvin. (Kun kirjoitan näin, niin huomisaamuna ei varmasti ole!)

Pyyhkimättömät pöydät, vessapaperirullien hylsyt, toimimattomat tekniset laitteet, Comic sans, uusi vaate jota en käyttänytkään, irtohiukset, väärin asetellut sohvatyynyt, Symbian, palauttamattomat kirjaston kirjat, lukemattomat lehdet, epämääräiset paperikasat, kaks viikkoa kuivumassa roikkuneet vaatteet, tylsä ruoanlaitto, syömätön puuro, homehtuneet leivät, puhjennut lastenvaunun ratas, vastaamattomat sähköpostit, kolaamaton piha, vaatehuone, liian hiljaa ajelevat autoilijat, tekstiviestit, "en käytä facebookia"-asenne, ikuinen kiire, sukkien lajitteleminen, keskeneräiset projektit, huonot kokoukset, alatyyliset vitsit, tavaran määrä, word-dokumenttien tallennus (kiitos autosave!) ja kaiuttimet. Noin muutamia aiheita ohimennen mainitakseni.

7. Milloin olet viimeksi pelännyt ja mitä?
Tässä yks ilta pelkäsin mennä laittamaan ovea lukkoon, kun olin lukenut liikaa. Oli pimeää ja kylillä oli liikkunut huhujen mukaan epämääräistä porukkaa.

8. Jos voisit matkustaa ihan mihin tahansa niin minne suuntaisit?
Aasiaan valkoiselle sannalle siemailemaan olutta pitkäkaulaisesta kirkkaasta pullosta. Mulla olis päällä joku naurettava maximekko ja olisin vapaa kaikesta. Aurinko laskisi ja miettisin että tohtisinko käydä meressä uimassa. En tohtisi. Päivittäisin statukseen tämän asian kuvan kanssa ja siitä tykättäisiin.

9. Kerro jokin ruoka minkä laittaminen sinulta ei vain yksinkertaisesti luonnistu.
En osaa leipoa pullaa, yritetty on. Osaan leipoa leipää, mutta mun pullat on kivikovia känttyjä aina.

10. Mikä tekee sinut iloiseksi?
Saako tehdä samanlaisen listan tuon ärsytyslistan vastapainoksi? Tottakai saan, koska itse olen oma päätoimittajani täällä!

Aamulla nauraen heräävä K, pörröinen mies, aamukahvi, onnistunut kuva K:sta, Pinterest, oman käden jälki, pitkät keskustelut, tutustuminen uusiin ihmisiin, vanhojen ystävien näkeminen, puhtaat sänkyyn pedatut lakanat, tulppaanit, pitkät kävelylenkit jonkun kanssa, kunnon hikilenkki (tosin edelliskerrasta on aikaa!), toteutettu sisustusprojekti, kerätyt lelut, hömppäsarja telkkarista illalla, blogien lukeminen, sauna, skumppa, matkustaminen, kotiin palaaminen, asioiden tekeminen keskeytyksettä, Hesarin kuukausiliite, kauniit esineet, kirppislöydöt ja helposti nukahtava K.

11. Miten tämä vuosi eroaa edellisestä vuodesta?
Pääosan vuotta vietän kotona K:n kanssa, enkä tiedä mihin elämä vie. Pysyvää on perheeni, mutta kaiken muun voin myydä vaikka huomenna pois, jos riittävästi maksetaan.

Kysymykset haastetuille:

1. Mistä elämäsi saavutuksesta olet erityisen ylpeä? Lasta ei lasketa!
2. Mitä hieman suurempaa haluaisit ostaa? Noin 500 euroa vaikka alarajana.
3. Mitä onni on?
4. Millainen olisi unelmien vapaailta?
5. Osaatko jotain, mitä muut eivät? Mitä?
6. Mitä ruokaa teet liian usein?
7. Jos saisit suuren lottovoiton, niin mitä tekisit?
8. Lempipelisi? Lautapeli, pleikkapeli, kännykkäpeli tms.
9. Mitä harrastit lapsena ja mitä haluaisit lapsesi harrastavan?
10. Kerro jokin unelmasi.
11. Mitä sinulla on viime aikoina jäänyt kesken?

HUH! Eikä urakka vielä tähän lopu, vaan nyt olis keksittävä 11 blogia haastettavaksi! Eijumankekka, meitsi ei selviä tästä. Kokeillaan silti.

Haastan seuraavat blogit:

Pophamster
Naurava Nappi
Why you little!!
Downimaista Pyrytystä
Together we make a family
Life is ours to be spent
Muffinssin elämää
Unelma-arkea
Ilman sinua olen lyijyä
Pikkuunen ja häjy
Elämäni huoneet

Löysinpäs lukulistaltani alle 200 lukijan blogeja riittävästi. Hyviä pienempiä blogeja mahtuis sinne kyllä enemmän, kun lähinnä tulee löydettyä vain isoja tuhansien lukijoiden blogeja. 

3 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :) Mielestäni tein tämän jo joskus, mutta ainakin kysymyksiin voin vastata kun ehdin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä :) tää olikin paljon työläämpi haaste mitä alunperin aattelin.

   Poista
 2. kiitos haasteesta! näitä pitää hetki miettiä :D

  VastaaPoista