Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Kalajoen rieska


Taannoin lupailin postata Kalajokisen rieskan ohjeen ja tässäpä se, kun leipäkurssin paperit tuli vastaan tällä viikolla käydessäni läpi todella järjestelmällistä paperireseptien laatikkoani. Pitäis muistaa ostaa jonkinlainen kotikansio paperisille resepteille. Tai keksiä jokin järjestelmällisempi ratkaisu, kuin yksi kokonainen keittiölaatikko.

Ennenkuin lähtee ajatus lapasesta, niin takaisin rieskaan. Ja siihen ohjeeseen. Tämä oli niin helppo tehdä, että en enää osta kaupasta koskaan rieskaa, kunhan muistan rieskahimoissa ostaa piimää. Kalajoen kanssa tällä ohjeella on tekemistä ainakin sen verran, että kurssin pitäjä Seija soitti reseptin kalajokiselta tutultaan. Että en tiiä miten perinteikäs asia tämä on. Näin se kuitenkin käy:

Kalajoen rieska1 l piimää
3 tl suolaa
n. 3 tl soodaa
ohrajauhoja
vehnäjauhoja
Sekoita piimä, suola ja sooda. Lisää ohrajauhoja siten, että taikinasta tulee velliä. Vaihda sitten jauholaatua ja lisää vehnäjauhoja kunnes taikina on löysää, mutta muotoiltavissa rieskoiksi. Muotoile rieskat jauhoisin käsin pellille, pistele ne haarukalla ja heitä 300 asteiseen pätsiin 5-10 min.

2 kommenttia:

  1. Voi että mä tykkään sun blogista! Kertarysäyksellä luin niin raitavaatteista, vauvanruuasta kuin rieskoistakin, ja kaikista innostuin valtavasti. Rieska nyt on ainut mitä tässä lapsettomana voi kokeilla, mutta pitää pitää vinkit mielessä tulevan kesän varalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Poden vähän huonoa omatuntoa, kun hyvä bloggaustahti on jäänyt tän hetkellisen työhomman jalkoihin. Tein muuten kans tuota rieskaa kotona viikko sitten ja meinas kärtsätä kuumassa uunissa, mutta olihan ne hyviä!

      Poista