Sivut

torstai 14. helmikuuta 2013

Oodi keittiöaltaalle: Blanco Silgranit


Hyvää ystävänpäivää! Ajattelin kertoa hienon aasinsillan kautta meidän Blancon keittiöaltaasta. Kutsun sitä myös ystäväksi. How sad is this?

Yksi päivittäisistä ystävistäni on keittiöallas. Altaan valinta oli nimittäin todella onnistunut. Halusin mahdollisimman suuren mustan ja sellaisen myös sain. Meidän allas löytyi Lapetekin mallistosta ja on siis nimeltään Blancodalago 8, Silgranit ja väriltään anthrazit. Tässä suoralinkki tuotetietoihin.

Silgranit materiaalina on anteeksiantavampaa kuin teräs. Käsittääkseni Silgranit on Blanco-merkin oma keksintö ja sisältää 80% graniittia. Loput 20% on varmaan pieniä kaniineja tai muuta söpöä, mutta ihan sama - hyvä on. Meidän allas on suurin mahdollinen 80 cm allaskaappiin sopiva. Lisäksi näitä Blancon altaita on kahta erilaista mallia: päältäpäin asennettava (kuten tämä meidän) ja altapäin kiinnitettävä. Päältäpäin asennettava upotetaan tasoon ylhäältä käsin, ovat nimeltään Blancodalago ja tällainen on oltava laminaattitasolle. Kivitasoon sen sijaan saa altapäin liimattua (?!) ja niitä nimitetään Blancosublineksi. Opin tämän eron kantapään kautta, kun tilaamani allas olikin altapäin asennettava ja meillä on laminaatitasot. Hetken vähän ärsytti, mutta sitten puhelimella metsästellen saatiin seuraavaksi päiväksi oikeanlainen allas.

Tilasin altaan ja liesituulettimen saksalaisesta verkkokaupasta. PSI24.com toimi muuten mallikkaasti, mutta heidän lähettämänsä postit menivät mulla gmailin roskapostikansioon, josta seurasi vähän sotkuja kun kyselin toimitusaikaa ja en mukamas saanut vastausta. Oikeasti olivat lähetelleet mulle viikottain postia ja kertoneet missä mennään. Rahti Suomeen maksoi noin 100€ ja siltikin tuotteet tulivat edullisemmiksi, kuin Suomesta ostamalla. Kilpailuviranomaiselle olisi töitä tuolla saralla, kun selkeästi ylhäältä sanellaan näidenkin tuotteiden vähittäismyyntihinnat.


Allas on leveyden lisäksi myös syvä, mutta syvyydestä ei saa oikein hyvää kuvaa näistä kuvista, kun altaassa on kuvausrekvisiittana vaahtoa. Olen suunnitellut kylvettäväni K:n tässä keittiöaltaassa joku kerta, kun lattialla ammeen vieressä kyyristely ei kiinnosta. Kooltaan keittiöallas ja amme ovat samaa luokkaa.

Olinpa pitkään suunnitellut kirjoittavani tästä. Keittiöstä löytyy myös muita kodinkoneita ja valintoja, joihin olen tyytyväinen. Toivottavasti joskus saan rapsattua niistäkin. Toivon näiden postausten auttavan samoja valintoja miettiviä remppareita, jotka raivokkaasti googlettelevat vaihtoehtoja :)

7 kommenttia:

 1. Meillä on tismalleen samaallas ja ollaan kyllä tyytyväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, kuinka samanlaisia (ja hyviä) valintoja ollaankaan keittiön suhteen tehty :)!

   Mietin tosin, että pärjääkö sitä yhdellä altaalla vaan, mutta ei oo kyllä ollut tarvetta toiselle altaalle kertaakaan.

   Poista
 2. Ihana allas! Ja kiitos nettikauppavinkistä :) Tuliko altaan mukana pohjaventtiilitsydeemit?

  VastaaPoista
 3. Edeltävään kysymykseen kiinnostaisi vastaus :) eli menikö suoraan astianpesukone kiinni putkistoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, täällä oli kysymys! Kyllä se meni, tuumasi mieheni :)

   Poista
 4. Meillä Blancometra 6, tartufo. Ison altaan kaato hieman heikko, mutta materiaalina ja tuotteena aivan yliveto! Saksasta tilasin sekä altaan, että hanan. Siellä markkinoilla hanoja samasta materiaalista, suomessa myynnissä vain joitakin malleja ja hinta aivan toinen. lmeestä tulee tällöin yhtenäinen. Kannattaa googletella.

  VastaaPoista
 5. Moikka! Meille kävi sama moka, kun tilattiin allas tuolta saksasta. Allas onkin altapäin asennettava ja meillä on laminaattitasot, äh! Mihin otit yhteyttä, kun saitte oikean altaan tilalle seuraavaan päivään mennessä? Mietitään tässä, että miten iso homma altaan vaihto oikeaan on.. :) kiitos jos viitsit vastata.

  VastaaPoista