Sivut

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Popin raita on klassikko


Saatan olla ihan snadisti ihastunut Polarn o Pyretin punaiseen raitaan. Olen hamstrannut Popin raitoja kirppareilta aina niihin törmätessäni, mutta nyt rohkaistuin ostamaan punaisen raitasetin uutena K:lle. Kuvailin raitajuttuja assistenttini kanssa tänään.


Yllätyin suuresti uutukaisen Popin pehmeydestä verrattuna käytettynä ostettuihin. Lisäksi uutukaisessa punainen on kirkas ja raidat valkoiset. Koetin näitä eroja saada tarttumaan kameraankin, mutta eipä tuota taida erottaa. Vasemmanpuolimmaisin on kietaisubody ja arviolta kokoa 62, sillä lappu puuttuu ja värit selkeästi haalistuneet. Keskellä hieman edellistä parempikuntoisempi kirpparilöytö kokoa 68 ja oikealla Kampin Popin kaupasta mukaan tarttunut body kokoa 86 (no ehkä HIEMAN on kasvunvaraa!).


Tässä ehkä näkyy parhaiten värien erot ja pesunukan määrä. Ylimpänä kietaisubody ja alimpana uutuus. Olis jännä tietää, että kuinka paljon noita käytettyinä ostettuja raitabodyjä on pesty ja monellako lapsella ovat olleet :)


K:lla on myös muutama käytettynä ostettu Popin paita. Ilmeisesti jotakin on tapahtunut vuosien varrella Popin kooissa, sillä kuvan alempi suurempi paita on kokoa 68 ja ylempi 74. Molemmat on K:lla parhaillaan käytössä. Arvelisin sinisen paidan olevan vanhempi, sillä kokolappu on eri näköinen mitä nykyisin.


Tässä vielä ostamani raitasetti. Noihin sukkiin (no oikeastaan kaikkiin sukkiin) olen pettynyt, kun eivät pysy K:n jalassa. Toisaalta sen jalassa ei pysy tällä hetkellä oikeastaan kuin sukkahousut ja niillekin typy toisinaan suuttuu. Toisaalta taas henkkamaukkasukkien jaloissapysymisominaisuus on näitä parempi. Popin sukat on liian lörppänät jalansuusta.


Koska tuhlasin Popiin yli 50e, niin sain lahjukseksi raitamuistikirjan. Laitoin sen hämäykseksi pullakoriin, jotta et huomaisi siitä hävinneitä kahta pullaa. Oikeastaan mun oli pakko päästä Kampin Popiin käymään viime perjantaina laivasta lähdön jälkeen siksi, että Popin Facebook-sivuilla ilmoitettiin näistä raitamuistikirjakylkiäisistä (ah, mikä yhdyssana!). Se oli Merkki, että NYT menen ostamaan raitasetin tytölle.


On K:lla muitakin raitavermeitä, kuin Popin. Kuvassa parhaillaan käytössä olevia raitaisia vaatteita ja pois olen viikkaillut monenmonta pieneksi käynyttä raitavaatetta. Kesällä kerran kirpparilla käydessäni ostin kuusi raitabodyä. Kerralla. Samalta kirpparilta. Sinne ei sillä kertaa tainnut jääädä enää ainuttakaan raitaista vaatetta.

Marimekon raitabodyt olen todennut huonoiksi: vaate on kohtuuttoman leveä ja hihat aivan liian lyhyet. Muutama sellainen on ollut K:lla käytössä ja en koe, että vauvoilla tarvitsisi olla 3/4-osahihoja, kun räpylät tuntuu muutenkin jääkylmiltä. Olenko ainoa, joka tällaista on huomannut?

Kuten tuosta yhdestä kuvasta ehkä huomasit, niin leivoin tänään pullaa. Onnistunutta pullaa! Sellaista, jota kehtaa tarjota. Nyt tarvitaan vain pullalle syöjiä :)

Kuvien taustana käytin Ikeasta hamstraamaani Britten Nummer-kangasta, joka kustansi vain 1.99e/metri. Ostin ensimmäistä kertaa Ikeasta kangasta ja tiesittekö, että kangas mitataan itse, leikataan itse ja sitten punnitaan vaakalla kuten hedelmät konsanaan!

4 kommenttia:

 1. Mä haaveilen kans Niilolle nuita Popin vaatteita mut vieläkään en oo tilannut, kun täällä ei oo jälleenmyyntiä harmi vaan missään. Raidat muutenkin on aivan ihania!

  Kirppiksilläkään en oo vielä bongannu kivoja löytöjä.. Jotkut myy myös tosi nukkaantuneita ja huonokuntoisia ja pyytää niistä melkosia summia kuntoon nähden. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa noi popilöydöt on täälläkin kirpoilla olleet, mutta oon ostanut pois, kun vastaan on kohtuullisen kuntoista tullut.

   Joskus vielä Noora sulle tulee vastaan se suorastaan uutuuttaan hohkaava Popisetti :D Jos ei tosiaan muualta, niin sieltä popin nettikaupasta :)

   Poista
 2. Juu raitavaatteita meillekin hamstrataan, sekä kirppikseltä että uutena Lindexiltä. Mä tykkään että ainakin tuon puolivuotiaan kokoiselle riittää Lindexin laatu, ei oo meillä menny mikskään. Seppälän lastenvaatevalikoimasta tykkään myöskin, ne on ihanan pehmeitä. PoPilta meille on eksiytynyt joku paita jostain, on vielä vähän iso ja hei, peruuttavalle lapselle paita? nounou, hyvä että bodytkaan pysyy päällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksenhän mä oo käynyt Lindexillä aikoihin? Kappiksen muutama uusi raitabody K:lla on, mutta pääosin on tähän asti menty kirppislöydöin, mutta 74+ -kokoja ei enää tunnu hyväkuntoisina ja kivannäköisinä löytyvän, että silläkin raaskin nyt vihdoin satsata tuohon.

   Paitajuttua en kyllä käsitä minäkään ihan täysin. Body on pakko olla vielä alimmaisena, mutta paitaa oon K:lla käyttänyt joko piilottamassa hieman soseessa ryytynyttä bodyä tai muuten vaan lämmikkeenä.

   Poista