Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2013

Puurohommia vauvalle


Jos maito on tärkein, niin toiseksi tärkein osuus vauvan (ehkä taaperonkin) ruokailussa mielestäni on puuro. Enteilee hyvää yötä, jos lapselle maistuu koko lautasellinen ja kymmenistä iltakitinähavahtumisista, jos ei iltaruoka maistu. Toisaalta tämä logiikka, kuten mikään muukaan logiikka, ei näytä lapsen kohdalla toimivan. Uskon kuitenkin puuron rauhoittavaan voimaan. Minä uskon puuroon.


Meillä on alun Pilttipuurojen ja jauhettujen kaurahiutaleiden jälkeen vedetty lähinnä Nalle-pikapuurohiutaleita.  Oikeastaan sekä piltteily, että kaurahiutaleiden jauhaminen tuntuvat näin jälkeenpäin ajatellen vähän turhalta touhulta. Toisaalta ehkä ei. Pieneen suuhun oli hyvä lappaa jauhomaista puuroa.


Puuron kanssa on tarjottu yleensä mummolan omenoista tehtyä sosetta. Ihan varma en ole, mutta luulen että keitin kolme tai neljä isoa kattilallista omenasosetta syksyn aikana. Kohta on omat omppusoseet syöty. Vaihtelun vuoksi olen toisinaan tarjonnut puuroa myös mansikkasoseen kanssa ja hätävarana on joskus laitettu puuroon myös kaupan hedelmäsosetta.


Toisinaan puuro maistuu hyvin, toisinaan pitää vähän itkeä. Joskus luen päivän postin puuronsyönnin aikana ja toisinaan taas hyvä että ehtii lusikan täyttämään, kun pitäisi lapata lisää safkaa lapseen. Toisinaan puuroprojekti vaatii koko pienperheemme työpanoksen ja sitten joskus se pistelisi lautasellisen lähes itsenäisesti. Lähes poikkeuksetta kuitenkin kaikki vaatteet menee iltapuuron jälkeen pesuun.


Harvassa on kuitenkin kerrat, että puuro olisi ilman viihdykettä lapseen uponnut. Vähintään pitää mukana olla oma lusikka. Kuvien draamaa tihkuneen puuronsyöntiesityksen tulos oli hyvä: lautasellinen upposi ja lisäksi vielä päivältä jääneen välipalan pohjalliset. Koko lautasellinen uppoaa lapseen ehkä kerran viikossa ja monesti tarjotaan vielä herkkusosetta puuron päälle, jos vaikka maistuisi.


Hain jonkun aikaa optimaallista vesi-puurohiutale -suhdetta ja sen myötä meidän puuroresepti on tällainen:

K:n ilta- ja aamupuuro
1,5 dl vettä
1 dl (hieman vajaa) Nalle-pikakaurahiutaleita
3 kukkurallista teelusikkaa hedelmä- tai marjasosetta

Yhdistetään vesi ja kaurahiutaleet keltaisessa Iittalan Teema-sarjan kipossa. Laitetaan mikroon automaattiteholle 1.15 minuutiksi. Annetaan jäähtyä jonkun aikaa. Lisätään soseet ja lapioidaan lapseen. 


Tämä on K:n dramaqueen-ilme. On se toki vähän väsynytkin kuvassa, mutta jos asiat ei mene toivotulla tavalla, niin lapsi ottaa tuollaisen ilmeen ja sanoo, että "Prythythyyyy. Hyyyyy".

Voisinpa minäkin.

2 kommenttia:

 1. Mahtava puuropostaus! :D

  Niin tuttua hermoromahdukset puurolla, varsinkin iltaisin. Joskus oon vaan ollu laiska ja tarjonnut hedelmäsosetta kilareiden sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks :D Huonoäitifiilis tuli kyllä tuon illan puuroepisodia kuvatessa, että en ollut avuksi, vaan otin kuvia ja lapsi itki. Ei mennyt kuitenkaan rikki.

   Jos tilanne on totaalikilari, niin K:lle ei uppoa edes herkkuhedelmä. Nyt on kuitenkin hyvä kausi menossa ja kaikki tuntuu uppoavan :)

   Poista