Sivut

tiistai 5. helmikuuta 2013

Taas laivalle ja Tukholmaan!

Estelle! Tuu leikkimään!

Talven viimoissa on hyvä lähteä risteilylle, eikös? Varsinkin kun vietän kesälomaa parhaillaan, niin kesälomallahan käydään Tukholmassa! Laivayhtiöt antaa risteilylippuja näillä keleillä ilmatteeks, joten pitäähän ne hyödyntää. Aamulla startataan K:n kanssa junalla Helsinkiin, josta matkataan laivalla Jennin ja J:n kanssa Tukholmaan. Laivana on Vikingin Gabriella tai Mariella, ihan varma en oo, että kumpi. En ole Helsingistä mennyt viikkarilla koskaan ja mielikuva Turun viikkareista on vähän nuhjuinen, jota tuo uusi Grace kyllä on kiillotellut kovasti.

Pitäisi kuitenkin pakata kahden ihmisen tavarat neljäksi päiväksi. Mukana myös pääosa K:n ruoista: puurot, välipalat, maidot ja muut safkat. Matkataan Helsinkiin junalla ja vaunut toimivatkin näppärästi tavaroiden kuljetuksessa. Yhtään ylimääräistä ei kuitenkaan mukaan mahdu mukaan, mutta onneksi uutta voi ostaa sitä mukaa kuin ruoat syödään, maidot juodaan ja vaipat kuluu. Kotiäitien Tukholmanvalloituksen suurin tavoite on ko. kaupungin kirppisten kiertäminen. Aikaa siihen on 8 h ja lapset on kohta 10 kk ja 7 kk. Saapa nähdä, että mitähän ehditään ylipäätänsä kiertää.

Tämä on jo toinen risteily puolen vuoden sisällä K:lle ja mulle myös. Näitä edeltävillä laivareissuilla Tukholmaa katsottiin vain ikkunasta ja keinuminen loppui vasta seuraavalla viikolla. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Odotettavissa tulevina päivinä laivareissun lisäksi: tutustun lapsen leikitysmahdollisuuksiin junassa, vietetään huomisiltaa laivan leikkihuoneessa, miten kahdet vaunut ja mahdollisesti lasten sängyt mahtuvat hyttiin, kuinka sujuu kärryjen kanssa liikkuminen Tukholmassa talvisaikaan, mitä ja missä me syödään laivassa ja Tukholmassa, vauvatreffit Tampereella, Ikea lauantaina ja mitähän muuta vielä. Niin ja siis seura on timanttista!

Aamuhan on ihan kohta, moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti