Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tukholmakuulumisia ja vauvan kanssa matkustamista

Kauhavan asemalla ei tarvitse miettiä, että miltä raiteelta juna lähtee, koska se on aina ykkönen.

Huh! Kotiuduttiin eilen kymmenen jälkeen ja olipahan reissu! En oikein osaa sanoa, että millä adjektiivilla kuvaisin meidän matkaamme. Hauska, mukava, sopiva vauvan kanssa? Sen sanon suoraan, että eihän se helppoa ole lähteä kaksin matkaan, mutta mukava saada vaihtelua kotonaoloon. Lisäksi monesti yksin matkatessani olen ehkä maksimissaan kiittänyt konduktööriä junamatkan aikana, mutta siihenpä sosiaaliset kanssakäymiset on jäänyt. K:n kanssa reissatessa tuli juteltua monen tuntemattoman kanssa, aika paljolti lapsista tosin.

"Hei siellä naapuripenkillä! Leikitäänkö?"

Junan leikkipaikka on käveleville lapsille suunntattu, mutta käytiin siellä silti kokeilemassa.

Jenni ja J. Seuraavaksi laivaan!
Junamatkat meni hyvin, mutta jos jotain vois toivoa VR:ltä, niin tilavamman lapsivaunun, leikkipaikan jonka läpi ei muut matkustajat pääse kulkemaan sekä jonkinlaisen matkasyöttötuolin ravintolaan. Ihan hyviä systeemejä nyt jo, mutta ainahan voi parantaa.

Laivan 13 neliön tilaihme. Sinne mahtui parisänky, yksi tavallinen sänky, kahdet vaunut sekä matkasänky.

Lapseni kohtasi maskotin!


Laivalla lapset viihtyi ihan hyvin. Viking Gabriellan lasten leikkihuoneesta löytyi tosin turhan paljon hieman vanhempia lapsia, joten leikit oli aika riehakkaita ja käytiin siellä vaan kääntymässä. Jennillä oli mukana manduca ja mulla rengasliina. Rengasliina on kätevä pikakanniskeluväline ja se on mulla ollut heitettynä autoon koko syksyn. Laivallakin rengasliina oli ihan toimiva, tosin lopulta käveltiin rattaiden kanssa - sekin on ihan toimiva ratkaisu.

Laivalla oli lapselle hyviä sormiruokia noutopöydästä haettavissa.

Teki mieli jättää anteeksipyyntölappu kaikkiin ravintoloihin, joista lähdettiin. Lapseni sotkee.

Granit ja Designtorget on ihania kauppoja! 

Sisätiloissa nurkan takana oli hyvä hoitaa hoitotoimia.

Vanhassa kaupungissa käytiin vain nopeasti.

Pilttivälipala vauhdista ennen päiväunia. Supernäppärää!
Tukholmassa käveleskeltiin se 8h, joka maissa oltiin ja käytiin syömässä - siinäpä se. Viking Linen terminaali on niin paljon kätevämmin kaupunkivisiittiä ajatellen, kuin Siljan. Ei tosin kannata tällä hetkellä ainakaan Slussenin aseman kautta pyrkiä Södermalmille vaunujen kanssa, hissi oli rikki, rullaportaita miljoona ja kiertäminen olis kestänyt hiton kauan. Mentiin kuiteski rullaportaita. Södermalmilla mentiin syömään Medborgarplatsin kauppahalliin, jonka ohikulkija meille vinkkasi. Kauppahallissa oli tilavia ravintoloita vaunuja ajatellen ja paikka oli mielestäni tosi siisti. Kierreltiin vähän Södermalmia ja etsittiin vanhasta kaupungista ruokakauppa, mutta sitten olikin aika lähteä laivalle takaisin.

Lähtisinkö uudestaan? En ehkä ihan ens viikolla, mutta matkalla on mukavaa, joskin vauvan kanssa aika raskasta. Hankalimmaksi osuudeksi osoittautui buffet-ruokailu, kun molemmat vauvat vähän kränäs, eikä ollut miehiä mukana hoitamassa ruoantarjoilua. Mukavinta mielestäni oli Tukholmassa hengailu, kun lapsi viihtyi liikkeessä ja ruoka maistui. Parasta oli seura, tietenkin :)

1 kommentti: