Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

Vauvanruokaa kuukaudeksi


Tein viime viikolla ennen reissuun lähtöä jääkaapintyhjennyksen ja K:lle järeän määrän safkaa pakkaseen. Pääosin K syö lounaaksi ja päivälliseksi itsetehtyjä soseita ja olen keksinyt syyt itsetehdyn suosimiselle. Ne ovat nämä:
- Tiedän, mitä ruoat sisältävät
- Ei tarvitse raahata kaupasta lasipurkkeja ihan niin paljoa
- Itsetehty tuoksuu paremmalle ja väri on terveellisen näköinen
- Koostumus itsetehdyssä on sopivan karkea hampaita omaavalle lapselle
- Hinta: 8 kk soseet, jotka sisältävät lihaa, maksavat yleensä yli euron/purkki.
- En osta valmisruokia aikuisille, joten miksi ostaisin niitä lapselle?


Sosetehtaassa valmistui yhteensä 50 purkkia kolmenlaista ruokaa. Riittänevät noin reiluksi kuukaudeksi, kun toisinaan erotan meidän ruoasta K:lle sopivan annoksen ennen suolan ja reilumman maustesatsin lisäämistä. Lisäksi K saa sormiruokailla soseen syötön lomassa esim. keitettyjä porkkanoita.



Lohipataan meni perunoita, porkkanoita, purjo ja paketillinen kuutioitua pakastelohta. Parsakaali hämää taustalla, sillä tarkoitus oli lisätä sekin, mutta kattilaan ei mahtunut. Mausteena hieman valkopippuria ja tilliä.


Kanapataan tuli bataattia, kesäkurpitsaa, kukkakaalta, sipulia, maustamattomia kanasuikaleita sekä riisiä. Keitin ensin kasviksia ja lisäsin sitten joukkoon raa´an kanan sekä riisiä. Keitin kunnes oli kypsää. Mausteena timjamia ja mustapippuria. Tätä tuli suuri kattilallinen!


K:lle selkeästi parhaiten maistuva annos oli tomaattipasta. Siihen tuli sipulia, valkosipulia, paprikaa, nauta-sikajauhelihaa, tomaattimurskaa sekä täysjyväpastaa. Mausteena mustapippuri ja paprikajauhe.


Purkkikokoelmistani ei löydy kovin montaa isoa purkkia, joten olen antanut lapselle puolitoista purnukallista ruokaa kerralla tai pikkupurkki + jotain sormiruokaa. Täytin pienet purkit pikkulusikalla ja niihin meni noin 12 lusikallista, isoihin noin 18. Numerot on tärkeitä yksityiskohtia :)

En ole minkäänlainen vauvanruoka-asiantuntija, enkä osaa sanoa, että onko näissä nyt sopivassa suhteessa lihaa, hiilareita ja kasviksia. Pääasia, että maistuu, vai mitä?

4 kommenttia:

  1. Voi sä oot ollu ihan supertehokas! Ja nuo vielä kuulostaa hyviltä ruuilta eikä pelkältä "vauvan mössöltä"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä varsinainen urakka, mutta siihen oli oikeastaan pakko ryhtyä, kun kasvikset oli vielä hyviä ja reissu painoi päälle. Aamupäivä kului soseillessa, mutta parempi kertarysäys, kuin ainainen nälkä :)

      Poista
  2. nam nam kuin herkullista! Pitäisi itsekkin samanmoinen rulianssi tehdä läpi joku päivä ni ois hyvät murkinat pitkäksi aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan pakkasessa tila riittää, niin kannatan tosiaan tämmöstä kertarysäystä. Ei tarvi aatella K:n ruokia muutaku sulatellessa :)

      Poista