Sivut

perjantai 1. maaliskuuta 2013

MoottorikelkkailumonologiKäytiin koko perheen voimin katsomassa jotakin moottorikelkkajuttua Keskisellä toissa lauantaina. Se oli joku MM-kisaosakilpailu. Ja siellä oli moottorikelkkoja. Ulkoilmatapahtumissa munkin kohtuuvanhalla järkkärillä saa kohtuuhyviä kuvia jopa pitkällä putkella ja kelkkojen loikat on näyttäviä, joten pitkästä aikaa kuvailin tämmösiä toimintakuvia.


Typy viihtyi ulkoilmassa ihmisiä katsellen ja Eisbächenin lämpöpussi piti hänet lämpimänä. Kaverit toi meille lainaan vauvapeltorit, kun en ole meille niitä muistanut hankkia, että oli nekin päässä tuolla. Nyt kuitenkin niihin kelkkailukuviin!

Porukassa on mukava ajella. Lähdössä siis vähän ruuhkaa.

En halua ikinä tehdä tommoisia loikkia kelkalla. Never.

VARO! SE TULEE KOHTI!


Meillä mies siis harrastaa moottorikelkkailua ja täällä meillä Perhonjokilaaksossa on varsin laajat kelkkareitit. Itse oon nyt useampana talvena käynyt kans muutaman kerran ajelemassa ja ihan mukavaa puuhaahan se on, vaikka viherhippi nalkuttaa takaraivossa bensankulutuksesta. Mutta sitten taas toisaalta moottorikelkkailu on yksi tapa käydä luonnossa talvisaikaan ja metsään pääsy milloin tahansa on tosi mukavaa. Miehen parempi kelkka on Lynx ja sillä yleensä ajan, kun ajan. Toinen vehje on vanhempi Yamaha ja se on hankittu osakseen myös näitä yhteisiä kelkkareissuja ajatellen. Yamahan ajoasento ei vaan sovi mulle yhtään ja sitä on raskas ohjata, joten siksi mies ajaakin sillä kun yhdessä lähdetään.

Pari kertaa vuodessa mies kavereineen on lähtenyt johonkin kauemmas ajelemaan. Kahtena viime vuonna reissut on suunnanneet Kebnekaiselle Ruotsiin ja sieltä otetut kuvat on olleet aivan mahtavia. Kebnekaisella on myös aloittelijalle sopivia reittejä jylhissä tunturimaisemissa ja sinne haluan kyllä joskus lähteä myös - joko talvella kelkkaillen tai kesällä Kungsledenille vaeltamaan.


Mies lähti tänäiltana Suomutunturille kelkkailemaan Lynxinsä ja kavereiden kanssa. Me K:n kanssa vietetään siis viikonloppu kaksin ja näin perjantaisin mulla on tapana katsoa ne Iholla-sarjan osat, mitä en oo viikolla ehtinyt. Kuulosti jo siltä, että alkutekstit pyörivät, joten nyt kiireesti telkkarin ääreen!

Oikein muikeaa viikonloppua! Menkää ulos - moottorikelkalla tai ilman!

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia olet saanut! Varsinkin se, missä näyttää kuin mies olisi jäämässä kelkan alle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilmassa ja toiminta-aiheella on kyllä hankala epäonnistua, vaikka mun kuvausvermeet viettää kohta 5-vuotissynttäreitään :)

      Poista