Sivut

torstai 14. maaliskuuta 2013

Valio Onnia messiin ja matkaan!


Myös Sairaan Ihana pääsi mukaan buzzailemaan Valio Onni-puuroja. Sopivasti tässä alkaakin parin viikon reissailu, joten nämä tetrapuurot ovat näppäriä aamu- ja iltapaloja kun pitkin pohjoista Suomea ajellaan.


Olen kyllä lähtökohtaisesti tetrapuurojen vastustaja. Toisaalta myös tyttäreni on viime viikot ollut vankka puuron vastustaja noin yleisesti, joten vaihtelu virkistää. Eilen upposi melkein puoli tetrallista omena-kaura Onnia pienellä taistelulla, mikä taisi ollakin paras tulos koko viikolla. Omppupuuro maistui myös mielestäni yllättävän hyvälle, mutta koostumus oli enemminkin paksua velliä, kuin puuroa.
 
Mietin sitä, että miten toteuttaisin Onni-puurojen kopioimisen kotioloissa. Tuotesisältö omppupuurolla on nimittäin tämmöinen:
Omenatäysmehu (38 %), hera tuoreesta maidosta, maito, täysjyväkaurahiutale ja -lese (11 %),  omenasose (7 %), rypsi- ja auringonkukkaöljy, vitamiinit (A, D3, E, tiamiini, niasiini, B6, foolihappo, C), kivennäisaineet (kalsium, rauta, sinkki, jodi).

Toimiskohan siis, jos puuron tekisi veden sijaan omppumehuun, ohentaisi sitä korvikkeella ja maustaisi soseella? Saatanpa kokeilla, sillä K:lle ei ole itsetehdyt mansikkapuurot maistuneet enää viikkoihin. Oon vähän vanhoillinen puuronatsi, enkä ymmärrä maitopuuroja. Siis maitoon keitettyä kaurahiutalepuuroa. En oo ikinä aatellut, että ihmiset moista harrastaa. Kummastelen ja osoittelen sormella maitopuuroilijoita. Puuro tehdään veteen. Piste.

Tosin koska lapselleni ei puuro tahdo oikein maistua, niin on tehtävä uudistuksia ja kokeiltava eri makuja. Eihän mullekaan sama mössö kelpaa montaa viikkoa. Uudistus olkoon mehupuuro.K blurrasi itse oman naamansa. Näppärä lapsi.

Puurotetrakuvauksien taustana oli K:n huoneen verhot. Kuten kuvista näkee, niin assistenttini mielestä värikkäät tetrat olivat hauskimpia leluja sitten sanomalehden.

Kun luet tätä, niin me ollaan mitä todennäköisemmin ajamassa karavaanimme kanssa kohti Muoniota. Perjantaiaamuna herätään tunturien syleilystä! Raportoin sieltä puuroja, kieliä, tuntureita, hiihtoja, moottorikelkkailuja, Pallasta, Kammarin safkoja, Levin kylpylää ja muita Lappijuttuja.

Aluksi suoritetaan tosin 621 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti