Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Talvinen Kiutaköngäs


Pääsiäisen alusviikko vietettiin kolmestaan Kuusamossa. Majoituttiin Kuusamon Tropiikkiin ja kävin joka ilta vähän lillumassa minikokoisessa kylpylässä. Tropiikki on siis todella pieni kylpylä, jossa pukutilaa on pienelle armeijalle. Näppärää kuitenkin oli ottaa uikkareihin puettu lapsi kainaloon ja painella kylpytakki päällä kylpylään, tosin miksi jokaisessa kylpylähotellissa hotellivieraiden on käveltävä kylpytakissa ainakin jonkin ravintolan läpi kylpyläosastolle päästäkseen?

Yhtenä päivänä ajettiin Kiutakönkäälle talvisia maisemia katselemaan. Oon siellä käynyt joskus vuonna 1996, kun lippukunnan kanssa kierrettiin Karhunkierros. Koski oli tällä kertaa lähes jäätynyt, mutta ihan hienoa siellä oli silti. Kiutaköngäs oli vähänniinku paikallinen Karjalankoski, mutta isompi. Talvikunnossapidetty polku koskelle lähtee Oulangan kansallispuiston infosta ja matkaa tulee säälittävät pari kilsaa. Köytettiin lapsi Manducaan ja ekan kerran selkään. Varmasti oli jotenkin väärin siellä, mutta eipä K valitellut, vaan pysyi tyytyväisen hiljaisena koko kävelyreissun ajan.

Kuulemma Kiutaköngäs on komeimmillaan parin päivän aikaan keväällä huhti-toukokuussa, kun jäät lähtee. En epäile hetkeäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti