Sivut

torstai 13. kesäkuuta 2013

Mansikkaa ja voileipäkakkua


Aloin miettimään tuota otsikkoa. Millainenhan olis mansikkavoileipäkakku? Tai mansikkavoi? Tässä siis alkavan mansikkasesongin iloksi resepteille nimet, voisko joku keksiä vielä itse reseptin?

Kun lakkiais- ja valmistujaisjuhlat lähestyvät, niin perinteisesti mulle tulee aivan hillitön voileipäkakunhimo. Tänä vuonna ei lähdetty kuitenkaan mihinkään juhlimaan, mutta kun oikeasti näin untakin voikkarikaakusta, niin se oli vaan pakko tehdä. Tämä oli samalla tavallaan sellainen lomanlopettajaiskakku ja tein sen tuossa toukokuun vikalla viikolla. Vuorokausi näiden kuvien ottamisen jälkeen ei kakkua enää ollut murustakaan jäljellä. Sopivan kokoinen siis :)


En jaksa etsiä tarkkoja reseptejä tällaisiin ekstempore-mielihaluihin, joiden tarvikkeisiin pitää kuitenkin hieman nähdä vaivaa. Kakkua varten luin vähän voileipäkakkuresepteistä vinkkejä täytteisiin ja päädyin tekemään smetana-tuorejuusto-kylmäsavuhärkä -täytteen sekä oikaisin laittamalla toiseksi täytteeksi valmista italiansalaattia. Kostutin kakun maidolla, jossa oli loraus härkäfondia ja sepä oli kätevää se. Kosteuden puolesta ehkä onnistunein voileipäkakkuni, enkä yrittänytkään kostuttaa leipäviipaleita täydellisesti, vaan vähän miten sattuu. Hutaisemalla siis onnistuu kaikki.


Kaupassa oli myös ropposellinen kotimaisia mansikoita. Ostin niitä K:lle ja maistui. Yllättävän makeita muuten olivat mansikat kasvihuonemarjoiksi, mutta onneksi myös oikea mansikkakausi lähestyy.

Tähän napakka lopetus, jota en keksi. Piste.

5 kommenttia:

 1. Voileipäkakut on ihan parhautta! Voi nams :P Mä en oo kyllä koskaan osannut niitä tehdä. Tai maku on kohdillaan mutta ulkonäkö sellainen että kaatosade on piiskannut. Mutta voi olla että tarvii tehdä, niin iso himo nyt iski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä, että miten saadaan aikaan sellaisia säntillisiä voileipäkakkukoristeluja. Tai koristeluja yleensäkin. Tänään on lauantai ja siten myös hyvä syy tehdä voikkarikakku :)

   Poista
 2. Reippaasti jälkijunassa tunnustan rakkauteni: http://periaatteennainen.blogspot.fi/2013/06/b-luokan-juttuja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan aluksi haluaisin kiittää... vai mitenseoli? Eli siis kiitos ja täytyipä klikata blogisi lukulistalle, kun selkeästi liikutaan samoilla leveyksillä :) (hieno sanonta!)

   Poista
 3. nam mikä voileipäkakku! mun täytyy opetella tekemään niitä. pakko. nam :D

  VastaaPoista