Sivut

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Buzz! Koetan luottaa pinkkiin


Sattuipa niin, että pääsin mukaan Buzzadorin Vanish-kampanjaan. Sattui myös niin, että perkasin ja keittelin juurikin paketin saapumisesta seuraavana päivänä mansikkahilloa, jota oli mm. joka paikassa. Laitoin siis illalla pesukoneen pyörimään, mutta sitä ennen testasin tahrat tuolla pinkillä mömmöllä. Testissä oli mukana buzzauspaketin mukana tullut kangaskaistale, K:n valkoiset legginssit ja parhaat päivänsä nähnyt keittiöpyyhe.

En ole koskaan harrastanut tahranpoistoaineita, mutta toisaalta meillä ei ole oikein ollut pahemmin tarvettakaan semmoiseen ennen K:ta. Nyt niitä tahroja vaan syntyy tehokkaammin mitä ennen.


Paketin mukana tuli siis pieni kangaskaistale, joka kannustettiin sotkemaan ja pesemään. Lapussa on mansikkaa, huulipunaa, mustaherukkahilloa, ketsuppia ja punajuurta. Lisäksi keskellä oliiviöljytahra. Tätä en mitenkään liotellut tai käsitellyt ennen koneeseen laittamista, eli valkopyykin sekaan heitin vain mitallisen tuota kuvan Vanish-pöntön ainetta.


Legginsseihin hieroin jonkin ohjeistuksen mukaisesti vesi-vanish-seosta. Olisin ajatellut, että tuosta olis tullut tasaista massaa, mutta aineen koostumus pysyi rakeisena veteen sekoitettunakin.


Lisäksi paketissa tuli Vanish-geeliä, jota kaadettiin korkkiin ja korkissa ollutta pyörylää hangattiin kankaaseen. Kauheen hankalaa, mielestäni.


En hinkannut geeliä jokaiseen pyyhkeen tahraan. Melko sotkuista hommaa oli.


Jännityksellä odotin pyykkien kuivumista, oikeasti! Legginsseistä oli mansikkatahrat hävinneet, mutta edellisellä käyttökerralla tullut tahra ei hävinnyt, ehkä haaleni vaan hieman. Valkoiset vaatteet taaperolla on muutenkin aika vaarallinen yhdistelmä, mutta valkoiset legginssit mätsää kaikkien kesämekkojen kanssa.


Pyyhkeestä hävisivät mansikkatahrat, mutta vanhat jäivät. Tosin nyt pyyhe on roikkunut jo viikon verran pihalla, joten ehkä aurinko on tehnyt tahroille tehtävänsä :)


Pienenpieni kangasriekale puhdistui ilman minkäänlaista esikäsittelyä täysin, pesuaineen seassa oli vain mitallinen Vanishiä. Tekis mieli tehdä sotkutesti tälle uusiksi ja olla laittamatta koneeseen yhtään Vanishiä.

En oikein tiedä, mitä Vanishistä ajattelisin. Jotenkin mun korvaan on särähtänyt mainoslauseen "poistaa bakteerit"-kohta, joka käsittääkseni on nyt myös poistettu. Miksi niitä bakteereja pitäisi pyykistä erityisesti tappaa? Bakteerit on hyvä asia. Make love, not war.

Oon kuitenkin jo keväästä lähtien laittanut valkopyykkikoneelliseen mitallisen pinkkiä, mutta en tiedä onko se nyt ratkaisevasti vaikuttanut pyykkien tahratasoon. Uskonasialta vaikuttaa tämäkin, mutta aion jatkaa samalla linjalla valkopyykin kanssa ja ehkä jopa esikäsitellä joskus K:n valkoisia vaatteita tahroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti