Sivut

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kaksosmyytinmurtaja ja muuta sanottua


Olen pahoillani. Olen tehnyt listan latteuksista, hauskuutuksista ja muista kommentoinneista, mitä on tullut vastaan tässä kaksosuutisia kertoessa. Älkää huoliko, en ole pahastunut kuin yhdestä kommentista ja se oli aina niin terävä: "Oliko vahinko/tarkoitus?". Älkää koskaan kysykö tuota kysymystä keneltäkään. Kiitos.

Siinähän ne kaksi menee, mitä yksikin.
Ihminen venyy uskomattomiin saavutuksiin pakkotilanteessa ja monesti vielä nauttii siitä. Jotku juoksee maratoneja tai jotain ihan sairaita ultrajuoksuja.

Kohta niillä on sitten seuraa toisistaan.
Näppärä hakea lauantai-iltana poliisilaitokselta yhden sammuneen teinin sijasta kolme.

No kyllä teillä tulee olemaan rankkaa.
Sanoisin, että varmaan jonakin aamuna olen palasina, mutta ei sellainen ole mikään pysyvä olotila, vaan hetken hajoaminen. Sitä varten on hyvä pitää kaapissa suklaata.

Onko teidän jommankumman suvuissa kaksosia?
On. Molempien. Miehen suvun kaksosuuksilla ei tosin ole mitään merkitystä kaksosasioissa, vaan erimunaiset kaksoset periytyvät äidin puolelta. Ja identtiset on luonnonoikku. Mun äidin äidin äiti synnytti esikoisinaan 20-luvulla kolmoset, jotka jäi eloon. Muita tuplia en toistaiseksi siltä puolen sukua tiedä. Todennäköisesti meidän kaksoset on identtiset, mutta tämä selviää vasta kun syntyvät.

Miltä se nyt tuntuu?
Paksulta. Isolta. Ihmeeltä.

No te saatte sitten Kelalta kaikkia etuuksia?
Jep, kolme äitiyspakkausta ja 60 päivää ekstraa vanhempainvapaana.


Hassua, miten ihmisten reaktiot ja kiinnostukset on niin samoja kautta linjan. Odotan pikkuvauva-ajan vakiokysymyksiä: "miten teidän yöt menee?". Se on semmonen varma keskustelunavaus. Tiedän sen, koska oon itsekin ko. kysymystä käyttänyt :)

Onko listaan lisätättävää?

10 kommenttia:

 1. Kaveri joka sai esikoisinaan kaksoset, oli aikanaan melko valms täräyttämään pataan jokaista joka toteaa tuon "kaksi menee siinä missä yksikin" :D

  listaan tulee mieleen ainakin vielä "aiotteko pukea ne samalla tavalla"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kysymystä ei meille ookkaan vielä esitetty. Mutta aateltiin myös nimetä kaksoset samalla tavalla. A-vauvasta tulee "Toiseksi viimeinen" ja B-vauvasta "Viimeinen" :) Tai ehkä jollain swahilin kielellä nämä nimet, ni saattais mennä maistraatissa tsägällä läpi.

   Poista
  2. Meillähän on kanssa kolme lasta ja joskus tuli mietittyä että miksi ihmeessä sitä on pitänyt niitä nimiä niin miettiä kun helpointa olisi ollut nimetä pojat vaikka "sinä siellä", "no kuka sä nyt oli" ja "vaikka joku".

   Poista
 2. Oho! En edes tiennyt raskaudestasi! Onneksi olkoon ja tsemppiä! =) Eka vuosi on kuulemma pahin, mutta sitten helpottaa. ;)

  Terkuin, Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Niin oon kans kuullut, että vauvavuodesta kun selviää, niin kaikki muuttuu paremmaksi.

   Poista
 3. Iskipäs suuri myötähäpeä noiden laukojia kohtaan... huoh, kaikki ei vaan osaa!
  Paitsi sinä olla pahastumatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki toi periytyvyyskysymys kyllä askarruttaa mua vieläkin. Sellaista tyhjentävää vastausta en oo saanut kätilöiltä tai lääkäreiltä kaksosuuksien periytyvyyteen ja haluan selvittää tämän, niin voin pitkästyttää kyselijät tiukoilla faktoilla aiheesta :)

   Poista
 4. Mut hei, sai sitä myös yhdenkin mahan kanssa kuulla, varsinkin loppuaikana että "ootko ihan varma, ettei oo kaksoset?". Voi juma, mä en ymmärrä ketään, kuka laukoo raskaana oleville tuommosia.

  Oma lukunsa on ne "ootappa vaan.." Miksimiksimiksi kukaan ei voi koskaan nauttia siitä, että toisella menee hyvin vaan pitää kaikki torpata heti?!
  "Ootappa vaan, kyllä se uhma sieltä tulee teidänkin helpolle kakaralle"
  "Ootappa vaan, et varmaan saa vielä kahden vuodenkaan jälkeen nukkua kokonaisia yöunia"
  "Ootappa vaan, kyllä se siitä vaikeutuu, kun se oppii konttaamaan/kävelemään/puhumaan/syömään/istumaan potalla/aukomaan vaipat itse/pukemaan/lukemaan/ihan mitä vaan"

  Ihmiset on ärsyttäviä ja osa myös tyhmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ! Ootanpa vaan, että se ootappa vaan lipsahtaa omasta suusta! Lupaan että se on puhdas vahinko.

   Poista
 5. ihan paras mikä kolmannen lapsen kohdalla kysyttiin (kun siis aikaisemmin poika ja tyttö), että kumpaa sukupuolta te nyt toivotte, kun on jo molempia. kun tasan tarkkaan kaikki minut tuntevat tietää, että minulle ei ole mitään väliä lapsen sukupuolella, en siis ole näitä "haluan tytön ja pojan" tyyppisiä ihmisiä. mutta joo, toiset osaa ja tietää aina kaikesta kaiken paremmin. Tsemppiä raskauteen!

  VastaaPoista