Sivut

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mustikkajogurttikakku


Nykyään tulee leivottua harvoin, jos koskaan, mutta maanantain vapispäivänä leipasin jääkaappiin unohtuneesta mustikkajogurtista kakun. Oli helppo, nopea ja hyvä. Ainekset ja suuntaviivat katsoin täältä, mutta luonnollisesti tein kaiken vain vähän sinnepäin. Sain myös useamman ainesosan kulutettua loppuun tähän kakkuun. Mun pitää joskus muistaa kuvata blogiin tapa, jolla kirjoitan reseptit netistä nopeesti paperille, kun harvemmin niitä tulostelen. Yllättyisitte!

Mustikkajogurttikakku
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria (kaikki mitä löytyi)
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilijasokeria (loppui, osta lisää. et muista kuitenkaan)
3 kpl kananmunia (kennonloppu)
4 dl mustikkajogurttia (älä osta lisää, K inhosi)
200 grammaa margariinisulaa (sattui olemaan suolatonta)

Kaikki sekaisin samassa astiassa! Ei tarvita mitään sähkövatkaimia edes, puulusikka riittää. Mulla oli vain tavallinen irtopohjavuoka, ei sitä kuivakakkuvuokaa. Uunissa 175 astetta ja noin 50 minuuttia. Alkuperäisessä ohjeessa oli tunti, mutta alkoi kaveri ottaa niin väriä, että otin pois. Eikä jäänyt tassiseksi edes keskeltä, mutta oli sen sijaan kostea. Kiitos Putouksen Marja Tyrnin, mulle tuli nyt likainen olo tästä torttuohjeesta.

Mutta hyvä oli kakku. Närästi vain hiukan.

2 kommenttia: