Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kamelinselkä - Camelbak


Oon koko kesän halunnut raportoida teille maailman parhaasta juomapullosta. Ottaa tätä rapsaa varten hyvät kuvat ulkona, ehkä ilta-auringossa. Kuvat on ottamatta, mutta pullo on tässä käsillä ja samoin Samsungini kameroineen. Kuvitelkaa siis kelmeän loisteputkivalaistuksen ja valkoisten sairaalaseinien sijaan pullon kuvausmiljööksi syksyinen piha, jossa on vähän lehtiä tippunut. Pullot nököttäisivät ladon harmaantunutta seinää vasten ja valo olisi kaunis.

Imetysajasta käteen ja laukkuun jäi tavaksi vesipullo. Varsinkin K:n alkutaipaleella mulle tuli öisin niin hirveä jano, että vettä oli oltava käsillä ja makuulta imettäessä ei toiminut lasi eikä pullo. Piti olla sporttipullo, josta pystyi juomaan ylösalaisin vähän huolimattomassa asennossa. Vettä piti saada helposti, paljon kerrallaan ja puoli litraa on liian vähän.

Näillä spekseillä etsiskelin sitä täydellisintä pulloa, joka löytyi Kärkkäiseltä Ylivieskasta joskus talvella, mutta en muista kuollaksenikaan, että millä ihmeen reissulla siellä olin. Mukana oli mies ja tyttö. Oltaiskohan oltu jotain jouluostoksia tekemässä? Näin veikkaisin!

No, joka tapauksessa pullo oli merkiltään Camelbak ja en lähde koskaan mihinkään ilman sitä. Se on loistokapistus. Vetää sisäänsä juuri optimaalisen 0.75 litraa nestettä ja suuaukko on riittävän suuri niin saa helposti pienemmänkin hanan alla täytettyä. Kun pillin ottaa pois, niin onnistuu myös juominen ylösalaisin, mutta sen aika tulee sitten kun yöimetysprojekti alkaa.

Kesän korvalla ostin myös Klle oman lasten pullon ja ekstrapullon, joka näyttää päätyneen miehen käyttöön. K oppi jotenkin luontevasti juomaan Camelbakistaan (itseasiassa se oppi ensin juomaan mun pullosta ja nyt sillä on varmasti kariesbakteeri suussa). Camelbakin juomasysteemi toimii siis niin, että suutinta purraan ja imemällä saa juomaa suuhun. Puruosa ei pahemmin vuoda, vaikka sen unohtaa yläasentoon, mutta pulloa voi huoletta säilyttää miten sattuu ja laukussa, kun pilli on käännetty sisään.

Puruosan ja pillin saa irti pesua varten ja innokkaat voi niitä hinkkailla. Mun pullo on mallia Camelbak Better Bottle, mutta näköjään mallisto on sittemmin uusiutunut ja lähes vastaavanlainen pullo näyttäisi olevan Camelbak Eddy .75l.

Hinnoiltaan pullot pyörivät parinkympin hujakoilla suomalaisissa verkkokaupoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti