Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Keittiöremontin projektikuvat


Tämä on ollut yksi aihe, jonka kuvat olen ajatellut joskus tänne postata. Nyt se joskus vihdoin tuli! Meillä tehtiin siis vapun ja juhannuksen välillä keväällä 2012 keittiöremonttia. Ennen ja jälkeen kuvat oon postannut tänne jo aikapäiviä sitten, joten kurkatkaapa tänne. Remppa vähän laajeni suunnitteluvaiheessa, kuten niillä tuppaa olla tapana, sillä vaihdettiin talon lämmitysmuoto öljystä maalämpöön ja maalämmöstä sai enemmän irti kun laajennettiin lattialämmitystä. Suurin syy remontin paisumiseen oli siis keittiö-olohuoneen lattian repiminen auki, vesikierron asentaminen ja uudelleenvalu. Lattian piti kuivua viikkotolkulla ja se kiristeli hermoja kun mikään muu ei silloin pahemmin edennyt.

Purkukohteet:
- Vanha keittiö
- Parkettilattia
- Puukatto
- Verholaudat
- Betonilattia
- Patterit
- Kotelo katosta keittiön ja olohuoneen väliltä
- Pätkä keittiön ja olohuoneen välistä seinää
- Seinistä vanhat tapetit

Mitä laitettiin tilalle:
- Lattiaan vesikiertojärjestelmä ja säätösysteemi seinään
- Betonia lattiaan
- Seiniin jonkin verran uutta kyprokkia (tai jotain semmosia levyjä), reilusti pakkelia, pohja- ja pintamaalit.
- Kattoon uudet valaisinpaikat, mm. 15 led-spottia. Valkoinen MDF-panelointi
- Hormin siirto nurkasta keittosaarrekkeelle
- Laatat lattiaan
- Uusi keittiö paikalleen
Betonivalun tekemisessä ei aikaa tuhlattu. Valu kuivui vuorokaudessa kävelynkestäväksi, joten seinät ja katto tehtiin valmiiksi tuolloin.
Mies hoiti projektin purkamisen ja välisiivoilut. Mä yritin vauvanhoidon ohessa poistaa tapettia minkä ehdin. Ammattimiehet viimeisteli mun tapettiriipimiset ja paklasivat seinät. Minä sitten pohja- ja päälymaalasin ne pienessä kiireessä ennen kuin laattoja ryhdyttyttiin laittamaan.


JUHLAPÄIVÄ! Keittiö tuli juhannuksenalusviikolla!

Remontista kysytään meiltä kahta asiaa: paljonko maksoi ja onko jotain mitä tekisin toisin. Summaa en halua oikeastaan kovin tarkasti sanoa tai ajatella. Useampi kymppitonni kuitenkin. Se sisältää myös maalämpöpumpun porauksen ja asennuksen lämmitystekniikoineen.

Jotakin kuitenkin tekisin toisin. Iltaisin oleskelumme on keskittynyt lähes täysin tuolle alueelle ja keittiön pöydän päälle laitettu lamppu on hieman väärässä kohtaa. Saareke on mieluinen, mutta istumapaikoille ei siinä ole ollut pahemmin käyttöä. Mielessäni pohdin, että saarekkeen jalkatilan alle voisi laittaa lisää hyllytilaa joskus. Odotettavissa siis pientä tuunausta.

Omakotitalossa projektit ei lopu koskaan. Tästä selvittiin kuitenkin yllättävän pienin henkisin vammoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti