Sivut

lauantai 21. syyskuuta 2013

Ompunponpunpomppu

En ole voinut antaa omenashowlle tänä vuonna aivan täysimittaista panostani, koska vaakataso, mutta jotakin kuitenkin. Meidän pihan oma omenapuu tuottaa pieniä, makeita ja jauhoisia omppuja, joita keittelin neljä kattilallista hilloksi jo elokuun puolella. Omppuhillo on mun mielestä parasta puurohilloa, koska se on aika siistiä syötävää. Ei siis tule kovin näkyviä tahroja vaatteisiin, toisin kuin vaikkapa mansikkasoseella. Omppuhillo maistuu myös Klle.

Omppuhillon tein tänä vuonna helpoimman kautta. Kuorineen ja isoina lohkoina kattilaan. Hillo sai tekeytyä liedellä pitkään ja mukana oli muutama desi sokeria sekä hieman vettä. Lopuksi sauvasekoittimella mössöksi ja purkkeihin. Helppo homma!

Tältä prosessi suurinpiirtein näytti ja pilkonnan ajallinen kesto oli noin vartti:

Pieni vaiva, mutta niin oli hillon määräkin. Kattilaan olisi mahtunut vielä yksi siivilällinen omppuja ja sitten olis tullut yksi purkillinen lisää.

Kevättä ja kaksosten puuronaloitusta varten mun vanhemmat keitteli pari kattilallista sokeritonta omppuhilloa mummolan omenoista, jotka laitettiin pilttipurkkeihin ja pakkaseen. Näin toimittiin, koska isommassa purkissa sokerittoman hillon säilyvyys sulatettuna epäilyttää ja yksi pilttipurkkiomppupurkki menee päivässä. Lisäksi pikkuvauva + sokerihillo = en tiedä, mutta jokin siinä yhtälössä epäilyttää.

Seuraavaksi kurpitsahommia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti