Sivut

lauantai 5. lokakuuta 2013

Kurpitsavohvelit


Tässä männäviikolla bloggasin kurpitsasoseen tekemisestä. Tuolloin tulokseksi saadusta soseesta heitin puolet pakkaseen ja puolet meni kurpitsavohveleihin, joiden reseptiin törmäsin Pinterestissä. Suomennettua reseptiä siis pukkaa!

En osannut yhtäaikaisesti seurata reseptiä, ottaa kuvia ja hätistää jaloissa roikkuvaa Kta muihin puuhiin vohvelinteon aikana. Siksipä en todellakaan käännellyt lopuksi hellästi valkuaisvaahtoa muuhun taikinaan, kuten ohjeessa on, joten ehkä siksi lopputulos ei ollut rapea ulkoa ja pehmeä sisältä? Vohvelit kuitenkin onnistuivat ja kurpitsa maistui niissä toivotusti. Laitan kuitenkin vaihekuvat siten miten minä nämä tein, vaikka kannattaa kokeilla sitä hellempää käsittelyä valkuaisvaahdolle.


Ryhmäkuvasta puuttuu ruokasooda. Ja kurpitsasose!


Valkuaiset vaahtoutui vallan mainiosti käsipelilläkin. Yleensä kyllä käytän kaikkeen mahdolliseen sähkövatkainta, mutta tällä kertaa oikeat vispelit oli pesussa.


Kuivat aineet. Alkuperäisen reseptin "all purpose flour" tarkoittaa ennemmin vehnäjauhoja, mutta jos spelttijauhot jossain toimivat, niin vohveleissa! Kysykää vaikka Olgalta tai maa- ja kotitalousnaisilta.


Tässä menee pieleen! Maito hulahti valkuaisvaahtoon.


Samoin kurpitsasose.


Ja kaikki muukin. Taikina on valmista paistettavaksi.


Empiiriset testit on osoittaneet, että ison Orthexin kauhan kuupallinen on just sopiva määrä vohvelirautaan.


Typy piirteli jaloissa. Ja halusi välillä syliin. Ja kanniskeli leluja. Ja esitti vaikka mitä muita temppuja odotellessa.


Hän matki myös äitiään keittiöhommissa.


Lopulta odotus palkittiin ja lapsi sai välipalaksi omenahillolla höystettyä vohvelia. Maistui!


Raskausdiabeetikkoäitinsä veti ohessa myös pienet sokeriöverit, mutta aika jännä kun iltapäivällä syöty herkku ei nosta ollenkaan niin kovasti verensokereita, kuin aamuinen. Seliseli.

Vohvelit on hieno keksintö ja oikeastaan löysin ne vasta kesällä. Heräsin yks aamu hirveään vohvelinhimoon ja kävin välittömästi sosialisoimassa äitin vohveliraudan. And it was awesome. True story.

Suomennettu resepti:4,5 dl spelttijauhoja
3 rkl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3,5 dl maitoa
2,5 dl kurpitsasosetta
1 keltuainen
3 valkuaista
kunnon loraus rypsiöljyä tai vastaavaa
2 rkl omenaviinietikkaa

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset. Yhdistä maito, kurpitsasose, öljy, keltuainen ja omenaviinietikka. Lisää joukkoon kuivat ainekset ja kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaiset. Paista ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti