Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Kodinhoitohuoneen pikaremontti

Ehostettu vauvojen huoltopiste.
Tässä sopivasti ennen kaksosten syntymää mies urakoi meillä valmiiksi käsittääkseni alkuperäiskunnossa olevan kodinhoitohuoneen pintaremontin. Tila on kapea ja hankala, eikä huoneen kolme ovea tee paikkaa yhtään helpommaksi, mutta oon tyytyväinen että tuollainen huone meillä ylipäätänsä on. Kodinhoitohuoneessa on lisäksi kaappipakastin ja toinen jääkaappi, joten säilytystilaa siellä ei ollut ennen eikä ole nytkään mitenkään hurjasti. Keittiöremppaa suunnitellessa mietittiin, että tehdäänkö kodinhoitohuone uusiksi täysin vai ei. Silloin homma jätettiin (onneksi!) tekemättä. Nyt käytiin samanlainen mietintä, mutta päädyttiin useiden tuhansien eurojen remontin sijaan tekemään pieni pintaremppa ja säästämään rahat seuraavaan remonttikohteeseen, joka kulkee koodinimellä master bedroom.

Tilanne ennen. Kaapin takaa löytyi veikeän punainen seinä ja koteloa vaativa putki.
Kaikki alkoi siitä, kun pesukone oireili viime keväänä. Ensin se valutti vettä edestä ja sitten takaa. Vahinkoja ei huomattu ihan heti, joten koneen vieressä oleva kaappi kastui käyttökelvottomaksi. Ei harmittanut pätkääkään. Se kaappi siis. Vesivahingon laajuus sen sijaan jännitti, että oliko kosteus päässyt seinään. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että kodinhoitohuoneen pintaremontti polkaistiin vauhdilla käyntiin.Kaapin myötä katosi siivouskomero, mutta sain tilalle pienen lisäpakastimen sekä tason pyykkihuoltoa varten. Mikäli joskus tulevaisuudessa haluan tuhota maapallon ja kuivata pyykit koneessa, niin pakastin vaihtuu kuivausrumpuun. Taistelen kuitenkin kuivausrumpua vastaan niin pitkään kuin voin.

Ennen ostin aina reissuilta jääkaappimagneetin muistoksi. Nyt en käy reissuissa :)

Tuosta ovesta ei kovin paljoa kuljeta ulos. 

Mitä tehtiin:
- Purettiin kaappi
- Ilmastointiputki (?) koteloitiin
- Punainen seinä ja katto maalattiin
- Sähköjä vedettiin vähän uusiksi
- Pyykkitaso rakennettiin laminaattitasosta
- Ikean kaapit asennettiin tason päälle
- Pesupisteeseen vaihdettiin taso, mutta vanha allas ja hana saivat jäädä
- Ikean seinään asennettavat kuivaustelineet toivat metrikaupalla lisää pyykinkuivaustilaa
- Puiset vetimet vaihdettiin modernimpiin

Mitä pitää vielä tehdä:
- Pakastimen ja seinän väliseen 38 sentin tilaan pitää keksiä jokin säilytys / hylly / asia / ratkaisu.
- Välitiloihin oli tarkoitus tulostuttaa valokuvat jollekin välitila-ainekselle.
- Uudet valaisimet olis maukkaat.


Nämä Ikean seinään kiinnitettävät pyykkitelineet on loistavat just tuohon tilaan. Tosin kuivaustilaa olisi enemmän, jos näitä olis saanut vähän leveämpinäkin. En kuitenkaan löytänyt mistään muualta vastaavanlaista ratkaisua, joten näillä mennään.

Tälle muutokselle kertyi hintaa aika tarkalleen 700 euroa. Oon tyytyväinen, että muutamalla satasella saatiin tuosta huoneesta huomattavasti toimivampi paikka!

4 kommenttia:

 1. Mä en luopuis kuivausrummusta MISTÄÄN hinnasta (paitsi kesällä tietty kuivaan ulkona). Muuten meillä hukuttais pyykkeihin likaisten töiden ja kolmen alle 4-vuotiaan sotkian kanssa! Suosittelen! :)

  VastaaPoista
 2. Mä luulen kans, että vielä tulee päivä kun kuivausrumpua meille saapuu, mutta vielä toistaiseksi koitetaan kituuttaa ilman. Nytpä on sille kuitenki paikka olemassa :)

  VastaaPoista
 3. Meille tulee ehkä mahdollisesti sitten joskus sellainen lämpöpumpulla toimiva kuivausrumpu. Kunhan vaan tuo pesukone ekaksi hajoais. Kyllähän nyt kahden aikuisen koti sellaista tarvii.. Paitsi jos pihiys iskee siinä kohtaa taas.

  VastaaPoista
 4. Heippa! Mistä ostitte tuon tason tuohon pesukoneen päälle? :) Oliko kalliskin? Hienon näköinen on!!

  VastaaPoista