Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Meidän maanantai Lumian linssin läpi

Tältä näytti meidän talvinen maanantai. Ehkä muuten tavanomainen päivä, mutta ihmisiä näin normaalia enemmän. Ja kahvia kerkesin juomaan ja valvomaan aivan liian pitkään.


Aamu alkoi noin klo 03, kun kaksoset heräsivät vuorotellen syömään ja valvomaan. Niillä silmillä sitten uuteen päivään, sillä Kiira heräsi seiskalta. Olisin voinut olla väsyneempi, mutta mies käänsi yövuoroa varten rytmiään ja hoiti myöhäisillan syötöt, joten nukuin rapeat kuus tuntia ja sillähän pärjää aivan mainiosti!


Kiira katselee usein aamuisin piirrettyjä tabilta, kun hoidan vauvojen aamutoimia. Toinen kaksosista nukkui ja toinen veti vielä maitohuikat aamutuimaan ennenkuin nukahti, niin sain kädet vapaaksi Kiiraa varten.


Päivävaatteet päälle, aamupalaa naamaan ja Lauri Karhuvaaraa telkkariin.


Aamun tärkeimmät. Telkkarista välttelen Studio55:sta ja McLeodin tyttäriä. Niiden alkaessa viimeistään katson omppuTV:n kautta Netflixistä jotakin. Hovimäen sain katsottua nyt ja ehkä Pirunpelto seuraavaksi?


Ostin vihdoinkin tytölle muovailuvahaa ja sitä annoin kokeiluun aamusta. Ihan kivaa ainetta oli.


Vaihdoin kaksosille vaippoja pitkin aamua. Innokas apuri kollaa tässä kodinhoitohuoneen kaappeja.


Vaihteeksi tarjoiltiin vähän maitoa ja vaikka vauvojen maitopulloihin koskeminen on Kiiralta kielletty, hyökkää se apajille kuin hai pullon ollessa käsillä. On päässyt taas äidinmaidonmakuun.


Maanantai oli siitä poikkeuksellinen, että en tehnyt ruokaa, sillä kaapissa oli kaikenlaista jämää tarjolla. Kiiralle perunoita ja nakkikastiketta (ei tykännyt nakeista!?!) ja mulle kaalihässäkkää. 


Neuvolantäti kävi viimeistä kertaa kotipunnituksella meillä. Tytöt on kasvanut ihan huikean paljon. Vajaassa kahdessa viikossa niille on tullut yhteensä painoa 1240 grammaa. 


Kiirehdin päikkäreille heti kun täti lähti, kun Kiira oli kans unilla ja mies oli tullut yövuorosta aamuyöllä. Nukuin makiat tunnin unet ja mies lähtikin töihin.


Sit hei eka tämmönen mun "päivän asu"-kuva tässä blogissa :D Kotilökärit ja trikoo on parhautta! Musta teeppari H&M Mama -mallistoa ja tosi mainio ainakin kotikäytössä. 


Lasten vielä nukkuessa ehdin ottaa kodinhoitohuonepostauksen kuvat ja aloittaa itse postauksen tekemistä kahvimukin kera.


Kun päikkärit oli nukuttu, kaikki lapset ruokittu, niin saatiin vieraita Turrenperältä! Ihan huippua, mutta rauhalliset keskusteluhetket sisätiloissa on menetetty vuosiksi, kun näitä tenavia on syntynyt puolessatoista vuodessa yhteensä viisi.


Kiira ja J laitettiin harjoittelemaan pyykkihuoltoa tulevaisuutta varten. On nimittäin päätetty, että meidän lapset menee emäntäkouluun ja armeijaan, jos meinaavat lukion jälkeen jäädä lusmuilemaan välivuodelle. 

Asiasta ei keskustella.


Kun vieraat oli lähteneet syötin tehokkaasti kaksoset ja tein kaikkea muutakin tosi tehokkaasti, sillä piti ehtiä nuijimaan teknisen lautakunnan kokous.


Kävin siis pihalla, kun kävelin kunnantoimistolle kokoukseen. Lista oli lyhyt ja kokous kesti vain puoli tuntia, joten lastenvahtivuoron saaneilla mummolla ja tutalla oli helppo keikka. Kokoukset on siitä kivoja, että siellä ei kovin paljoa puhuta lapsista ja muut osallistujat osaa tosiaan myös puhua.


Tältä tosin näytti olohuoneessa kun tulin kotiin. Kaikki lapset nukkui, joten sain vähän puuhattua.


Ehdin siis pitkästä aikaa istua koneelle purkamaan järkkärin kuvat ja vähän käsittelemään niitä. Sähköinen maidontuotantopiste on työhuoneessa :) 


Myöhäisillan syöttö tapahtui taas yhtäaikaa. Joskus kaksoset on prikulleen samanaikaisesti nälkäisiä ja ne tilanteet on vähän haastavia, kun en pysty kunnolla keskittymään kummankaan syöttämiseen, röyhtäyttämiseen ja rauhoitteluun petiin. Paras ajoitus on, kun haluavat huikkaa noin puolen tunnin erotuksella.


Imetystyynystä tuli tällä kertaa syöttöpesä. Iltasyötön jälkeen kaksoset nukahti nätisti ja peittelin ne makkariin. Ite jatkoin vähän puuhailua...


Järjestyksessä olevaan huoneeseen on kiva tulla aamulla heräilemään. Kaivelin myös vähän joulukamoja esiin, kun järjestin paikat. 

Kuvat otin testikäytössä olevalla Nokia Lumia 1020 -puhelimella ja yhdessäkään otoksessa ei ole salama ollut käytössä. Siksi ne on noin kellertäviä ja nimenomaan testin vuoksi jätin nämä photoshoppaamatta. Puhelimen kamera on edelleen aivan loistava ja nyt kun Win8-puhelimiin saa Instagraminkin, voisin olla valmis vaihtamaan Android-leiristä pois. 

Tässä vielä MB-henkinen tuotearvostelu ko. laitteelle:

Nokia Lumia 1020. KAUNIS JA VALTAVIRRASTA POIKKEAVA POKKARIKAMERAN KORVAAJA. Hinta: n. 650 e. Pakkauksen sisältö: Keltainen puhelin, laturi + usb-piuha, keltaiset kuulokkeet. 
Yhteystiedot katosivat taas hetkellisesti puhelimen vaihdon yhteydessä, mutta kun siitä ärsytyksestä pääsin yli niin tykkäsin käyttää puhelinta. Aloitusnäyttö on kaunis ja sovelluskaupan minimaailmasta Apps Highlights-sovelluksesta löysi helposti ne tärkeimmät sovellukset puhelimeen ladattaviksi. Myös testiaikana julkaistu Instagramin Windows-puhelinten beta-versio ilostutti. 
HYVÄÄ: Sovelluskaupan sisältö vaikuttaa laadukkaalta. Hyvää sisältöä löytää helposti! HUONOA: Keltaisuus kuvissa, jotka on otettu automaattiasetuksin ilman salamaa. KENELLE: Minulle. Sinulle. Kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti