Sivut

tiistai 5. marraskuuta 2013

Meillä on nyt vauvoja!


Arvelisin, että olette jotakin päätelleet tästä yli viikon kestäneestä radiohiljaisuudesta. Tai FB:n statuspäivityksistä ja instagram-kuvistani. Valtakunnassa on siis kaksi uutta perijää, hurraa!


Astuin jo toistamiseen K-PKS:n osasto 3:lle 11 päivää sitten ja vakaa aikomukseni oli synnytellä hetimmiten siellä. Käynnistys otti kuitenkin viikonlopun ja kaksoset syntyivät lähes virka-ajan puitteissa viikko sitten maanantaina 28.10. A-vauva klo 16.39 ja B klo 16.43. Painoa A:lla oli 2600 grammaa ja B:llä 1975 grammaa. Synnytys sujui ongelmitta kun päästiin vauhtiin ja epiduraali oli yhtä mainiota kamaa mitä muistinkin sen olevan.

Tytsyjen syntymäajan- ja painon veikkauskisan voittajat on siis selvillä ja varsinkin ajan suhteen kisa oli tiukka. Isyyslomaileva assistenttini laski aikakisan voittajaksi Riikan ja painossa lähimmäksi tuli Merja. Teen vielä erikseen postauksen tästä, jahka vauvantuoksuttelulta ehdin, niin Kiira saa arpoa osallistuneiden kesken sen kolmannen korin.

Kotiuduttiin eilen kaksosten ollessa viikon vanhoja. Kotiinlähtöä pidensi vähän se, että A-vauva sai valohoitoa korkeisiin bilirubiiniarvoihinsa ja antibiootteja suoraan suoneen tulehtuneen pinnijäljen vuoksi. Oli 25:stä grammasta kiinni, etteivätkö vauvat olisi joutuneet suoraan lastenosastolle, koska B oli alle 2 kg, mutta puhuin lastenlääkärin synnytyssalissa ympäri. Lisäksi eilen lääkäri olisi halunnut meidän vielä jäävän osastolle, kun painot ei ole olleet riittävän vauhdikkaassa nousussa, mutta mä yksinkertaisesti kieltäydyin. Ja hyvä niin, koska tänään neuvolatädin kotipunnituskäynnillä molemmille oli kertynyt useampi kymmenen grammaa lisää massaa.

Mitä tästä opimme: minä tiedän paremmin!

Eka yö kotona sujui ihan päin prinkkalaa. Nukuttiin tosi vähän, koska koko päivän nätisti nukkuneet vauvat itkeskeli pitkin yötä. Nyt on K:n päikkäriaika ja kaksosetkin nukkuu, joten vaakataso kutsuu!

Käsittämätöntä, että meillä on nyt kolme lasta!

7 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, oikein paljon onnea koko perheelle ja voimia sinne tupla-arkeen <3

  VastaaPoista
 2. Huikeesti ONNEA!!!! <3 Satulta jo uutisen kuulinkin ;) ihanataihanata!! Nuo palleroiset on niin sulosia <3

  VastaaPoista
 3. Onnea aivan hurrrjan paljon!! Nyt sit vaan kersat triplakärryihin (tai tuplakärry-liina-komboon) ja ens kesän Suurjuhlaan ilmoittautumaan :D

  Tsemppiä arjen pyöritykseen ja isosisko-K:lle paljon terkkuja!

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa! Ja ovatpa he suloisia... <3
  Paljon onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Vauvantäyteistä ja onnellista arkea teille !! Hyvä että siellä synnärillä otetaan huomioon myös äitien "tietotunnetaito" !! Oon niiiin innoissani voitosta,ei niinkään palkinnoista (vaikka parempaa ei toki voisi toivoa :) ), vaan siitä että kerrankin veikkaan jotain melkein oikein :D,nyt kannattaa lototakin!! Riikka

  VastaaPoista