Sivut

tiistai 21. tammikuuta 2014

Maailman paras pannukakku


Eilen oli törkiän kylymä, joten tilanne vaati pannarivälipalaa. Pannari jotenkin sopii erityisesti talveen, mutta myös kaikkiin muihin tilanteisiin, jolloin kaapissa on vanhaksi menevää maitoa. Mulla olis pakkasessa myös annos ternimaitoa, josta pitäis pannari tässä joskus tekaista. Siihen jos joltain löytyy vinkkejä, niin otan kiinnostuneena vastaan.

Hyviä pannarireseptejä on vain yksi ja siitä löytyy useita versioita hakusanalla "maailman paras pannukakku". Tässä mun versio:

Maailman paras pannukakku

n. 9 dl maitoa (desi Kiiralle mukiin, jonka hän kaatoi lehtikoriin)
1 tl suolaa (lirahti liikaa. paikkasin sokerilla)
2 munaa
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta
Kunnon loraus rypsiöljyä tai muuta juoksevaa rasvaa.
Kulhoon puolet maidosta ja sekaan kaikki muut ainekset. Perään loput maidosta. Turvota, jos ehdit. Pelliksi iso lasagneastia on passeli. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.Vaikka tytön ilme on epäileväinen, niin pannari maistui tuoreena ja lautasellinen katosi. Tänään tarjosin siivun jälkkäriksi ja siitä kelpasi vain hillo päältä.

3 kommenttia:

 1. Tuleeko tästä semmoinen paksu pannari? Kaikista paras tulis, jos jaksais tehdä suoraan pellille ilman paperia ja voidella sen pellin kunnon voilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee nimenomaan sellanen paksu läskipannari :)
   Mä en ookkaan kyllä koskaan tehny pannaria suoraan pellille tai astiaan. Enkä välttämättä oo syönykkään semmosta. Voita on kyllä yleensä noissa resepteissä, mutta varsinkin kun apuri on nopea liikkeissään, niin käytän usein pullorasvaa.

   Poista
 2. Ternimaitopannariin ei tarvi laittaa sekaan välttämättä mitään muuta kuin suolaa. (Riippuu siitä ternimaidon ternisyydestä eli kuinka monennen lypsyn maitoa se on.) Jos on vähemmän ternistä niin sitten vähän sormituntumalla jauhoilla suurustaa. :)

  VastaaPoista