Sivut

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Meijeristä, päivää!

Tiskikaappi on nyt yhtäkuin pullovarasto ja eniten käytössä olevat pitelit eivät siellä pahemmin edes vanhene.

Olen ruokkinut kaksoset kotipolttoisella luomumaidolla lähestulkoon koko sen ajan mitä ollaan kotona oltu. Parina ekana kotiyönä saivat korviketta omaan maitoon lantrattuna, koska tuntui epävarmalle. Turhaan tosin. Kyllä se riittää, kun vaan luottaa.

Imetys ei kaksosilla perinteisessä muodossa onnistunut, vaan sähköpumpun tasainen surina täyttää talon päivin ja öin. Toisaalta hyvä, koska kun näen maitomäärän, niin tiedän sitä myös tulevan. Ihan numeronörtin mielenkiinnosta olen kirjoitellut toisinaan vuorokauden aikana lypsämiäni maitomääriä ylös: reipas kuukausi takaperin 1,3 litraa vuorokaudessa ja eilen 1,5 litraa. Tärkeitä faktoja, vai mitä? Satatonnariksi on vielä matkaa, mutta tavoitteenani on jaksaa pumppailla siihen saakka, että kaksoset on puoli vuotta. Siitä eteenpäinkin, jos motivaatiota riittää. Vielä joku viikko takaperin pystyin säästämään iltaisin noin satamillisen satsin maitoa pakkaseen, mutta nyt kaksosiin uppoaa kaikki mitä vaan irtoaa. 

Pohjat jäi, kun kaksoset hotkaisivat pullollisen puokkiin!

Maitohommat on taikuutta ja ratkaisevasti korvien välissä.

Tässä itsellenikin muistutukseksi tarkistuslista, jota voi käydä läpi kun maitoa ei tunnu tulevan:
1. Luotto: kyllä sitä maitoa tulee!
2. Ruoka & juoma: pitää syödä silloin kuin esikoinenkin.
3. Kalja & kaura: iltakalja takaa reilut yömaidot.
4. Lepo: tunninkin iltaunet riittää, jos illan maidot on kinthaalla.

Imetyksen osittainen epäonnistuminen (tai miksi ihmeeksi sitä nyt sanoisin - en mä koe epäonnistuneeni, mutta kun ei se nyt täysin oppikirjan mukaan onnistunutkaan) harmittaa toisinaan, mutta on tässä etujakin. Erityisesti juuri se, kun näen maitomäärän niin uskallan luottaa sen riittävän kaksosille. Oon päässyt myös vapaammin lähtemään pois kaksosten luota, kun maitoa on pullossa ja pakkasessa. Lisäksi mies on pystynyt osallistumaan ruokintaan tosi paljon. 

Kaksoset on mielestäni tyytyväisiä, kun maito tarjoillaan pullon kautta. Muistissa on nimittäin vielä iltaisin raivoava Kiira, jonka nyt uskon huutaneen sitä kun joutui tekemään hurjasti töitä maidon saamiseksi. Iltaa myöten maitomäärät nimittäin laskevat pumpatessa ja saan olla lypsyllä jatkuvasti. Tottuvatkohan kaksoset näin helppoon elämään ;)

Tekniikasta sen verran, että pumppuna mulla on KAKSI Ainu Medela Mini Electriciä. Kaksi siksi, että ekan pumpun moottori meni epäkuntoon ennen joulunpyhiä ja ostin hädissäni Kokkolasta uuden samanlaisen aatonaattona, jotta ei pyhinä iskisi jännetuppitulehdus. Se olikin ainoa sähkömalli markettien valikoimissa. Varalla ja matkakäytössä on myös Philipsin käsipumppu, jo Kiiran peruja. 

Pullolapsi.

Ruokavaliosta jouduin jättämään suklaan pois, mikä oli juuri joulun alla menetys. Samoin kaalin ja herneet, mutta ilman niitä pystyn elämään. Myös tuoreet leivonnaiset tuntuivat aikaisemmin huudattavan vauvoja, mutta ei enää. Myös ne alun pienet korvikemäärät itkettivät vauvoja, joten sekin kannusti käyttämään pelkästään oman meijerin tuotteita.

Vuoden päästä taidan päivitellä sitä että miten jaksoinkaan tätä pulloshowta. Nyt olen vain tyytyväinen kun homma toimii rutiinilla!

PS! Perustin blogeille FB-sivun, johon tuuppaan linkit Sairaan Ihanaan ja Klupuihin, kun jotain uutta ilmenee. Lisäksi julkaisen siellä myös kuva- ja tekstikamaa, mikä ei vältsin blogeihin päädy. Tekee mieli kertoa miten täällä menee, mutta en tahdo ehtiä oikein tämmösiä kunnon blogipäivityksiä tekemään niin usein kuin tahtoisin. Tykkää siis tästä: www.facebook.com/ihanatkluput

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti