Sivut

maanantai 3. helmikuuta 2014

Kaappi olkkarin seinässä


Viime aikoina meillä täällä kotona on säilytystilan määrä kasvanut lapsikatraan myötä. Yksi hankala kohta talossa on ollut tämä nurkkaus, johon ei mitään fiksua lipastosysteemiä saa, sillä seinässä on keskuspölynimurin rööri. Siihen pitäisi päästä käsiksi melkein päivittäin. Toinen este on myös tuo luukku, josta säädetään lattialämmitystä, mutta siihen ei sentään tarvitse kovin usein kajota.

Ideoitiin sitten tällainen kaksiosainen kaappiratkaisu. Tosin piti tulla Bestå, mutta Ikeassa huomattiin että ne elementit on liian leveitä.

Yläkaappi improvisoitiin sitten paikan päällä Ikeassa keittiömalliston kaapista ja alhaalle siirsin tähän saakka sohvan vieressä oleilleen Expeditin. Samaa lastulevyähän ne on kaikki Ikeassa, vaan eri tarkoituksiin myytynä.


Mustissa koreissa on leluja - mitäpä muutakaan. Imurin saa kuitenkin käyttöön suhteellisen helposti tällä ratkaisulla.


Expedit on parin vuoden käytön jälkeen kellastunut huomattavasti. Sitä ei näistä kuvista tosin huomaa niin hyvin. Mulla on mielessä tuohon myös kuormalava + pyörät + koreja -ratkaisu, mutta saapa nähä. Ihan kivalta näyttää noinkin. Tuo välikkö tuossa tosin näyttää siltä, että siihen, jos johonkin ryhdytään keräämään saapuneesta postista kasoja. Laitoin nuo valokuvakehykset esteeksi.

Väitän, että suosituin kaluste ainakin lastenhuoneissa on muuten Expedit. Niihin törmää kaikkialla!

4 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy Expeditiä iso kirjahylly (pojan makkarissa) ja kaks leffahyllyä olkkarissa. Musta ne on kivan simppeleitä ja mieskin tykkää, joten sillä niitä meille ainakin on pesiytynyt. Kirjahylly on kohta kymmenen vuotta vanha ja selvinnyt kolmesta muutosta, eikä siinä vieläkään ole mitään vikaa! (Mitä nyt kaikki pöly näkyy mustassa pinnassa, mutta sou not)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän Ikea vaihtaa Expeditin nimen ja on vähän muokannut sitä ulkoasuakin. En tosin tiedä tarkkaan miten.

   Poista
 2. Tosi kiva!! Tykkään nyt tosi kovasti noista ovista ilman vetimiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pomppusalvat vaan odottaa asentamistaan, olis niitten kanssa paremmin käyttistä.

   Poista