Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Sairaan ihana äitiyspakkaus

Tänään julkaistiin vihdoinkin odotettu vuoden 2014 äitiyspakkauksen sisältö. Pakkaus oli ihan kiva, mutta aloin tässä miettimään mitä se sisältäisi, mikäli minä saisin päättää.

Haastan kaikki äitibloggarit tähän samaan puuhaan! Sääntöinä se, että sisältöä pitäisi suurinpiirtein olla sama määrä ja laatikon oltava mahdollisimman unisex.


Sairaan Ihana Äitiyspakkaus
Ulkohaalari, tumput ja töppöset, makuupussi, hupullinen jumpsuit collegekankaasta, villahaalari pitkin resorein, ohut pieni solmittava vastasyntyneen myssy, värikäs trikoopipo ja siihen sopiva kypärälakki, sukkahousut, sukat ja lapaset, useita bodyja (mm. kietaisumallia ja hihat tumpuiksi käännettäviä) ja housuja (terillä ja ilman, pitkällä maharesorilla), patja ja patjansuojus, aluslakana, täkki, pussilakana, trikoopeitto, kylpypyyhe, hiusharja, hammasharja, kylpylämpömittari, kynsisakset, taskukestovaippa sekä imut, AIO-kestovaippa, muutama laadukas harso, ruokalappu pitkillä tarrasäädöillä, kuolalappu, lorukirja erittäin perinteisin loruin ja lauluin, Paapu Hymy-helistin, pahvilaatikko.

Pitäisin siis sisällön jotakuinkin samana, vaihtaisin vanuhaalarin jumpsuittiin ja lisäisin sisältöön ohuen monikäyttöisen trikoopeiton. Potkareita en haalarimuodossa pakkaukseen laittaisi, vaan housuina. Lisäksi pakkauksessa voisi olla ohjekirjoja aiheista "mitä äitiyslomalla tehdään", "tuunaa äitiyspakkauksen sisältöä", "kestovaippatermistö selitettynä kuvin, että maallikkokin tajuaa" sekä "näin teet trikoopipon".

Kelan äitiyspakkaus
Ulkohaalari, tumput ja töppöset, makuupussi, vanuhaalari, villahaalari, kolme erilaista päähinettä, sukkahousut, kahdet sukat ja lapaset, patja, patjansuojus, aluslakana, täkki 80x120, pussilakana 25x130, kylpypyyhe, hiusharja, hammasharja, kylpylämpömittari, hoitovoide, kynsisakset, kestovaippa ja kaksi imua, kaksi harsoa, kestoliivinsuojat, terveyssiteet, kortsut, ruokalappu, kuolalappu, lorukirja, lelu, pahvilaatikko. Seitsemän eri kokoista bodya, yhdeksät eri kokoiset housut ja kaksi yöpuvuksi laskettavaa potkupukua.

Niin ja se laatikko on onneksi sama mitä vuonna 2013. Onneksi! Kaksosethan syntyivät, koska halusin nimenomaan tuon pahvilaatikon. Nyt voi huokaista helpotuksesta: ei vauvoja vuonna 2014 pahvilaatikon vuoksi.

Kuvat: Kela, Kappahl, H&M, Kestovaippakauppa, Paapu ja vaikka mitkä muut paikat. Sori!

5 kommenttia:

 1. Hei! Mistä noita punapalloisia trikoopeittoja saa? Ihana!

  VastaaPoista
 2. Laskitko paljon tulisi hintaa tuolle siun kokoamalle paketille? Oikein kivannäköisiä vaatteita olet valinnut!
  Olisi kiva saada linkkilista tuotteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskulaskin raksutteli päässä vähän, kun etsin kuvia, mutta mitään tarkkaa listaa en tehny. OVH on kuitenkin ihan eri asia, mitä se hinta mitä Kela kilpailutetuista tuotteista maksaa.

   Poista
 3. Ihanan pakkauksen oot koonnu, kelpais kyllä mulle! Itelle oli tuo 2013 pakkaus vähän pettymys, tuota pahvilaatikkoa lukuun ottamatta. Mutta kaikkia ei kaiketi voi koskaan miellyttää, iloitaan siitä että äitiyspakkauksia sentään vielä jaetaan :)

  VastaaPoista