Sivut

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Hippi, hipimpi, pesupähkinä


Yllätin itseni tilaamalla ekokaupasta viisi kiloa ruokasoodaa. Olen pitkään ajatellut ryhtyväni tekemään soodalla erilaisia jänniä asioita, mutta sitten vaan otin ja tilasin sitä. Viisi kiloa. Se on paljon enemmän mitä kaupassa leivontaa varten myytävissä soodapurnukoissa on. Pinterestin mukaan sooda on ihmeaine, jota voi käyttää niin pesuaineena kuin hammastahnanakin. Arvostan tällaista monikäyttöisyyttä ja katsotaan mitä tästä tulee. Toivottavasti puhdasta :) Tai sitten teen pelkkää irlantilaista soodaleipää maailman tappiin asti, että saa tuon paketin kulutettua.


Koska tukkupakkaus soodaa piti tilata kotiovelle, niin samalla hankin myös puoli kiloa pesupähkinöitä. Niillä pitäisi pyörittää noin sata koneellista. Piti heti testata lakanapyykillä ja jos jotain, niin ainakin ne pähkinät saivat aikaan tuoksutonta pyykkiä. Saa nähdä miten käy porkkanatahroille. 


Kun oikein tilailun makuun pääsin, niin shoppailin myös nestemäistä sappisaippuaa tahranpoistoon, super-eko-ystävällistä tiskiainetta ja käsienpesuainetta. Eipä ainakaan tarvi kantaa niitä kaupasta ihan heti :)

Nyt meen näkemään unia ruokasoodan sadasta ja yhdestä käyttötarkoituksesta. Kiillotan vain vielä vähän ekosädekehääni. Ruokasooda sopii siihenkin puuhaan.

8 kommenttia:

 1. Ruokasooda on kyllä aivan parasta, meillä sillä puhdistetaan viemärit lisäämällä vaan vähän etikkaa :) Myös sokeripalalla saa tahran, kun tahran rapsuteltua pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on pullollaan näitä kotimarttojen neuvoja, mutta silti ite oon tarttunu tähän asti vain kaupan myrkkyihin. Laitan sokeripalavinkin siis korvan taakse :)

   Poista
 2. Mä pesin vuosia pähkinöillä ja ne toimii muuten hyvin mut vaatteet alko harmaantumaa kun ne ek sisällä niitä värinkirkastajia joten siirryin takaisin hajuttomiin aineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tutustuin aiheeseen ja näin kerrotaan tapahtuvan. Toisessa lauseessa sitten sanotaan just ruokasoodan olevan hyvä ja luonnollinen valkaisija, joten katotaan miten käy...

   Poista
 3. Kiinalaisen ruuanhan tekeminen aloitetaan marinoimalla suikaloitu liha soijakastikkeessa ja pienessä määrässä ruokasoodaa. Sooda pehmentää lihan ja tekee siitä samanlaista kuin aidossa suomalaisessa kiinalaisessa ravintolassa. Toimii vähän halvemmassakin ruhon osassa. Ja puoli--täysi teelusikallinen riittää. Ei kannata liioitella, nim. merk. nauta maistui ihan hirveältä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmmm! Alkopa tekeen mieli syödä pandakarhua ja lohikäärmettä!

   Poista
 4. Sanna loves pesupähkinät. Mun sädekehä on joka pesun jälkeen vähän vihreämpi :D Puolentoista vuoden pesun jälkeen mulle vasta sanottiin et valkoisia/vaaleita vaatteita ei kannata niillä pestä...juu olin huomannut kyllä asian mutten oikein noteerannut. Pistän sen sen piikkiin etten juurikaan erottele valkopyykkiä (meillä niitä ei vaan oo) ellei ole joku tosi rikasrakas vaate kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä semmoset reilu 2 vuotta sitten meillä ei ollut valkopyykkiä yhtään. Oli vaan pelkkää mustaa ja satunnaisia räikeitä trikoopaitoja, joten kaikki pestiin samassa läjässä.

   Yksi muuttunut asia lisää lasten tulon jälkeen. Nyt meillä on valkosta, kirjavaa ja sitä mustaa isot kasat :D

   Poista